Jury

Internationale competitie

Granjon Pierre-Luc (F)

Na zijn studie aan de school voor toegepaste kunsten in Lyon maakte Pierre-Luc in 1998 zijn intrede als modelleur bij studio Folimage, waar hij in 2001 zijn eerste poppenfilm, Petite Escapade, maakte. Daarna volgden Le Château des autres in 2003, L’Enfant sans bouche in 2004 en Le Loup blanc in 2006. Hij verzorgde ook vier episodes van 26 minuten van Les Saisons de Léon, een samenwerking met Antoine Lanciaux. In 2013 maakte hij La Grosse Bête. Op dit ogenblik werkt hij met studio Foliascope aan een langspeelfilm.

Perlman Janet (CA)

Deze onafhankelijke Canadese animator ontwikkelde een heel eigen gevoel voor absurde humor in tal van kortfilms, waaronder een die een Oscarnominatie in de wacht sleepte. Zij leidde diverse segmenten van Sesame Street en werkte aan de ontwikkeling van kortfilms en series voor het ONF . Zij won een Emmy Award en diverse Grands Prix op animatiefestivals.

Janet Perlman doceerde aan Harvard, de Rhode Island School of Design en aan de Concordia University. Zij schrijft en tekent ook kinderboeken.

Ribeiro José Miguel (PT)

De in 1966 geboren Portugese filmmaker, illustrator en docent Ribeiro won in 2000 de Cartoon D'Or met The Suspect, een korte film van 25 minuten. In 2012 richtte hij samen met Ana Carina het productiehuis Praça Filmes op. Tot zijn recente werk behoort Home Things, een serie in stop-motion, en de kortfilm Sunday Drive. Op dit ogenblik werkt hij aan de langspeelfilm Nayola, naar een scenario van Virgílio Almeida in een coproductie met België, Luxemburg en Angola.

Nationale competitie

Ullens Chris (BE)

Deze Belgische animatiefilmer woont en werkt in London. In 2004 voltooide hij zijn opleiding aan Central St-Martins in London en begon hij aan een carrière als stop-motion animator bij Partizan en HSI. Hij realiseerde opdrachten voor KFC, Red Bull, Nickleodeon, Kellogg’s, Sony Ericsson en Kirin Beer. Zijn muziekvideo’s behaalden talrijke internationale prijzen.

Hall Jen (GB)

Jen Hall is producer en medeoprichter van het Manchester Animation Festival. Voordien had zij, in samenwerking met het Skwigly Online Animation Magazine, een programma korte animatiefilms samengesteld waarmee zij rondreisde. Zij nodigde daarbij de makers uit voor een Q&A. Zij werkte ook zeven jaar lang mee aan het programma van het Bradford Animation Festival. Naast het festival werkt Jen Hall ook als filmprogrammator voor HOME, een internationaal centrum voor hedendaagse kunst, theater en film in Manchester.

Tuttelberg Anu-Laura (EE)

Anu-Laura Tuttelberg behaalde in 2013 haar Masterdiploma animatie aan de Estlandse Kunstacademie. Haar eindwerk Kärbeste veski (Fly Mill) (2012) werd op meer dan honderd festivals overal ter wereld vertoond, en behaalde talrijke prijzen. Haar kortfilm Teisel pool metsa (On the Other Side of the Woods)(2017) behaalde drie eerste prijzen en een prijs voor het beste debuut. Zij verzorgde de decors voor verscheidene kortfilms in stop-motion en voor de nieuwe langspeelfilm van Kaspar Jancis.