Festivalgasten

Juan Antin - Regisseur (03 maart 2019)
Juan Antin

Regisseur

Juan Antin produceerde en realiseerde meer dan 70 kortfilms, series en videoclips waarin hij diverse technieken uitprobeerde, van traditionele tekening, stop-motion, 2D en 3D tot experimentele technieken. Zijn eerste langspeelfilm, Mercano, el marciano (2002) won de speciale juryprijs in Annecy. Zijn twee langspeler, Pachamama, werd genomineerd voor een Lumière en voor de César 2019.

Stéphane Aubier - Regisseur (10 maart 2019)
 

Regisseur

Na zijn studie animatie aan La Cambre werkte Stéphane Aubier samen met Vincent Patar aan de Pic Pic André Shoow en cut-out kortfilms. Daarna volgde Panique au village en een gelijknamige langspeelfilm. In 2014 won hij de Cartoon d’Or met Het Kerstblok, een animatiefilm van 26 minuten. Hij werkte ook mee aan de langspeelfilm Ernest et Célestine (Oscar beste animatiefilm 2014). Hij is coregisseur van La Foire agricole, een nieuwe Panique aflevering.

Website

Loup Blaster - Regisseur (van 04 tot 09 maart 2019)
Loup Blaster

Regisseur

Loup Blaster is actief als audiovisueel kunstenares in Calais. Zij is thuis in traditionele zowel als digitale animatietechnieken en haar stijl wordt gekenmerkt door een veelheid aan gebruikte media, van tekening op papier tot videofragmenten. Zij verwerkt haar beelden tot korte videoloops die dan tijdens live VJing performances gemixt worden.

Website

Anne Brotot - Directrice van de school MoPA (van 05 tot 07 maart 2019)
Anne Brotot

Directrice van de school MoPA

Anne Brotot studeerde in 1983 af aan de EnsAD en volgde een van de eerste opleidingen digitale beeldvorming in Frankrijk. Zij werkte aan een van de eerste series in 3D, Les Fables géométriques. In 2000 leidde zij de creatie van Supinfocom Arles. Na een kort directeurschap van Supinfocom Valenciennes keerde zij in 2017 terug naar Arles en als directeur van de school, die de nieuwe naam MoPA kreeg.

Mark Burton - Regisseur - Scenarist (van 05 tot 07 maart 2019)
Mark Burton

Regisseur - Scenarist

Mark Burton begon zijn carrière bij de BBC, waar hij in de jaren 80 als coscenarist met John O’Farrell de aandacht trok met Spitting Image. Vervolgens werkte hij voor Dreamworks aan het scenario van Madagascar en voor de Aardman studio’s aan Chicken Run, The Curse of the Were Rabbit, Shaun the Sheep en Farmageddon.

Paul Bush - Regisseur - Animator (02 maart 2019)
Paul Bush

Regisseur - Animator

Paul Bush studeerde Schone Kunsten maar begon in de jaren ’80 op eigen houtje met film bij de London Film-makers’ Co-op. In de jaren ’90 maakte hij beeld-per-beeld-films met alledaagse objecten en in krasanimatie. Hij maakte de opmerkelijke langspeelfilm Babeldom. Sedert 2003 doceert hij aan diverse prestigieuze filmscholen.

Website

Antoine Cayrol - Producent (06 maart 2019)
Antoine Cayrol

Producent

Na zijn studie communicatie begon Antoine in 2005 films te produceren met zijn eigen productiehuis Fatcat Films. In 2014 richtte hij de Okio Studio op voor de productie van VR films. Zijn Altération werd in 2017 geselecteerd voor New York, Cannes en Venetië. Datzelfde jaar is hij een van de oprichters van Atlas V, een productiehuis dat zich toelegt op immersieve narratieve content.

Website

Jeremy Clapin - Regisseur (08 maart 2019)
Jeremy Clapin

Regisseur

Nadat hij het middelbaar diploma wetenschappen behaalde, legde Jérémy Clapin zich toe op tekenen en beeldende kunst en schreef hij zich in op het EnsAD in Parijs. Hij realiseerde 3 korte animatiefilms: Une Histoire vertébrale (2004), Skhizein (2009) en Palmipedarium (2012), die prijzen wonnen op talrijke festivals. Op dit ogenblik werkt hij aan een langspeelfilm: J'ai perdu mon corps.

Website

Louis Clichy - Regisseur - Animator (van 02 tot 06 maart 2019)
Louis Clichy

Regisseur - Animator

Nadat hij in 2002 afstudeerde aan Les Gobelins, werkte Clichy drie jaar als animator bij Pixar, waar hij meewerkte aan Ratatouille, Wall-E en Up. In 2010 wordt hij door studio M6 gevraagd om samen met Alexandre Astier Astérix: le domaine des dieux te realiseren. Gesterkt door het succes maakt hij in 2018 een tweede Asterix-film: Astérix: le secret de la potion magique.

Anca Damian - Regisseur (09 maart 2019)
Anca Damian

Regisseur

Anca Damian schreef, produceerde en regisseerde de langspeelfilm La Montagne magique, die in 2015 bekroond werd in Annecy en in Karlovy Vary. De film werd geselecteerd voor meer dan 60 festivals en behaalde 10 prijzen. De Roemeens-Poolse coproductie Crulic – drumul spre dincolo (Crulic - The Path Beyond) won in 2012 de Cristal Award in Annecy naast 34 andere prijzen.

Eric Daniels - Animator (van 02 tot 06 maart 2019)
Eric Daniels

Animator

Eric Daniels begon als traditioneel “potlood-en-papier” animator, maar stapte over naar computeranimatie toen die nog in de kinderschoenen stond. Hij leerde al gauw zelf programmeren en werd zo een specialist in het combineren van de twee. Hij werkte aan films als Who Framed Roger Rabbit, Tarzan, Treasure Planet, The Princess and the Frog, Wreck-It Ralph, Big Hero 6 en Frozen.

Emma De Swaef - Regisseur (van 04 tot 09 maart 2019)
Emma De Swaef

Regisseur

Emma De Swaef heeft zich gespecialiseerd in stop-motion animatie en in het ontwerpen van handgemaakte poppen. Zij heeft een zwak voor textiel, en dat is ook haar handelsmerk geworden. Samen met Marc James Roels voltooide zij onlangs Ce Magnifique Gâteau !, dat ondertussen al diverse prijzen won. Ook voor haar vorige film, Oh Willy… (2012) regende het prijzen. Behalve kortfilms maakte De Swaef ook diverse reclamefilms.

Website

Denis Do - Regisseur (07 maart 2019)
Denis Do

Regisseur

Filmmaker Denis Do werd geboren in Parijs in 1985. Hij behaalde het diploma aan Gobelins in 2009. Zijn eerste langspeelfilm Funan vertelt het verhaal van een Cambodjaans gezin ten tijde van de Rode Khmer en is geïnspireerd op wat met zijn eigen moeder gebeurde. De menselijke bewogenheid van zijn verhalen verraadt invloeden van zijn Franse, Chinese en Cambodjaanse achtergronden.

Mats Grorud - Regisseur - Animator (van 01 tot 03 maart 2019)
Mats Grorud

Regisseur - Animator

Mats Grorud werkte als animator voor diverse films. Hij realiseerde zelf ook twee kortfilms. Hij gaf cursussen Engels en animatie in het vluchtelingenkamp van Burj El Barajneh in Libanon. Zijn scenario voor zijn langspeelfilm The Tower is geïnspireerd op getuigenissen van vluchtelingen en eigen ervaringen.

Pierre Hénon - Historicus (06 maart 2019)
Pierre Hénon

Historicus

Pierre Hénon gaf les aan het EnsAD, waar hij ook baanbrekend werk deed als coördinator: hij was het die in de jaren zeventig video introduceerde en die in de jaren tachtig het postgraduaat “Atelier d'image et d'informatique: image de synthèse et effets visuels” in het leven riep. Hij is ook auteur van het recente referentiewerk Une Histoire française de l'animation numérique.

Marc James Roels - Regisseur (04 maart 2019)
Marc James Roels

Regisseur

Marc James Roels begon zijn carrière als cameraman voor live action films. Hij maakte zelf een paar bekroonde kortfilms, met name Mompelaar (2007) en A Gentle Creature (2010). Samen met Emma De Swaef maakte hij in 2012 Oh Willy…, een stop-motion animatiefilm die voor ongeveer 300 festivals geselecteerd werd en die 80 prijzen won, waaronder de Cartoon d’Or en een nominatie voor een César in 2013. Hij is co-realisator van Ce Magnifique Gâteau !

Website

Vincent Kesteloot - Regisseur - Animator (10 maart 2019)
Vincent Kesteloot

Regisseur - Animator

Vincent studeerde aan La Cambre, werkte van 1999 tot 2006 als animator voor Nozon en daarna voor nWave als animator en nadien hoofdanimator. Hij deed de supervisie van de layouts voor Fly Me to the Moon en Sammy’s Adventures. Sedert 2009 staat hij in voor regie, scenario, artistieke leiding en supervisie over layouts. In die hoedanigheid leidde hij de attractie Pirates, Robinson Crusoe en Corgi.

Kim Keukeleire - Animator (van 08 tot 09 maart 2019)
Kim Keukeleire

Animator

Nadat zij in 1992 het diploma behaalde bij La Cambre, werkte Kim Keukeleire voor enkele befaamde productiehuizen, waaronder Passion Pictures, BBC Animations, Aardman, Cosgrove Hall en Will Vinton. Haar specialiteit is stop-motion en haar werk is te bewonderen in films als Frankenweenie, Fantastic Mr. Fox, Sammy’s Adventures, Max&Co, Chicken Run en talloze reclamefilms.

Website

Tereza Kovandová - Regisseur (van 08 tot 10 maart 2019)
Tereza Kovandová

Regisseur

Website

Matthieu Lamotte - Producent (van 04 tot 06 maart 2019)
Matthieu Lamotte

Producent

Matthieu Lamotte produceert documentaires, kortfilms en animatieseries en leidt sedert 2005 het productiehuis aaa production. Zijn films werden uitgezonden op France 5, ARTE, TV5, France ô, Disney Channel… Hij draagt zorg voor de bewaring, het beheer en de promotie van het werk van Jacques Rouxel, de geestelijke vader van de Shadoks, waarvan aaa production sinds 1973 de rechten beheert.

Bastien Martin - Regisseur (04 maart 2019)
Bastien Martin

Regisseur

Na zijn studie communicatie en podiumkunsten was Bastien Martin een tijdlang actief in de culturele sector. Na een korte carrière in de journalistiek werd hij productieassistent voor fictiefilms. Hij trad in dienst bij Dérives, waar hij meewerkte aan documentaires (van o.m. Jorge Leon, Benoit Dervaux en Mary Jimenez). Sedertdien schrijft en produceert hij documentaires en fictiefilms. Raoul Servais, mémoires d’un artisan is zijn eerste film.

Website

Damian Nenow - Regisseur (van 01 tot 02 maart 2019)
Damian Nenow

Regisseur

Damian Nenow behaalde het diploma aan de Nationale filmschool van Łodz. Hij is bekend om zijn innovatieve stijl in documentaires, reclamefilms, generieken en korte animatiefilms, waaronder Paths of Hate, dat vertoond werd op meer dan 90 festivals en 25 prijzen en onderscheidingen won. Zijn langspeelfilm Another Day of Life won de European Film Award.

Website

Henry Nicholson - Regisseur - Animator (van 03 tot 05 maart 2019)
Henry Nicholson

Regisseur - Animator

Animator-regisseur Henry Nicholson, die werkzaam is in Cardiff, maakte de voorbije 13 jaar stop-motion animatie voor reclamefilms, series voor kinderen, clips en langspeelfilms. In 2007 werd hij genomineerd voor een BAFTA. Captain Morten and the Spider Queen is zijn eerste langspeelfilm als coregisseur. Hij doceert aan de universiteit van Zuid-Wales.

Vincent Patar - Regisseur (10 maart 2019)
 

Regisseur

Na zijn studie animatie aan La Cambre werkte Stéphane Aubier samen met Vincent Patar aan de Pic Pic André Shoow en cut-out kortfilms. Daarna volgde Panique au village en een gelijknamige langspeelfilm. In 2014 won hij de Cartoon d’Or met Het Kerstblok, een animatiefilm van 26 minuten. Hij werkte ook mee aan de langspeelfilm Ernest et Célestine (Oscar beste animatiefilm 2014). Hij is coregisseur van La Foire agricole, een nieuwe Panique aflevering.

Website

Britt Raes - Regisseur (05 maart 2019)
Britt Raes

Regisseur

Britt Raes eerste professionele kortfilm Catherine (2016) werd vertoond op 200 festivals overal ter wereld en sprokkelde daar niet minder dan 50 prijzen, waaronder die voor Beste Belgische Kortfilm van Anima 2017. Op dit ogenblik werkt zij aan een kortfilm voor kinderen, schrijft zij het scenario voor een langspeelfilm en presenteerde zij onlangs een idee voor een serie bij Cartoon.

Website

Margot Reumont - Regisseur (05 maart 2019)
Margot Reumont

Regisseur

Nadat zij het diploma regie behaalde aan La Cambre maakte Margot Reumont drie films. Zij werkte als animator voor diverse series en langspeelfilms en richtte samen met enkele bevriende auteur-filmmakers animatiestudio Tabass Co. Op dit ogenblik schrijft zij het scenario voor haar volgende kortfilm Câline, waarvoor zij ontwikkelingssteun ontving van het CNC.

Website

Alain Richard - Regisseur - Animator (van 05 tot 09 maart 2019)
Alain Richard

Regisseur - Animator

Alain Richard combineert diverse bekwaamheden: stop-motion animator voor Le Gardien du nid van Olivier Pesch, 2D- en 3D-computer animator, regisseur en supervisor van de serie Klumpies en regisseur van de documentaire Inklusioun. Voor Léopold, roi des Belges was Alain Richard animator en coregisseur.

Célia Rivière - Regisseur (08 maart 2019)
Célia Rivière

Regisseur

Na haar studie aan de ESAG Penninghen, het Atelier de Sèvres en Gobelins werkte Célia Rivière onder andere voor Hermès en Lalique. Haar werk voor France 5 en Cherie HD werd opgemerkt én bekroond. Haar eerste animatieserie La Cabane à histoires, waarmee zij begon in 2015, won een International Kids Emmy Award. De nieuwe serie, La Cabane aux oiseaux, is een bewerking van negen kinderboeken.

Website

Salvador Simó - Regisseur (05 maart 2019)
Salvador Simó

Regisseur

Na twee korte animatiefilms zette Salvador Simo zich aan het scenario en regie van Buñuel in the Labyrinth of the Turtles. Hij studeerde animatie en cinema in de USA en Barcelona. Hij werkte eerder als assistent bij de Bill Melendez Studio en als assistent-animator bij Disney in Parijs. In London legde hij zich toe op speciale effecten.

Website

Ben Stassen - Regisseur - Producent - Scenarist (10 maart 2019)
 

Regisseur - Producent - Scenarist

Ben Stassen begon als producent van speelfilms maar verruimde zijn actieterrein bij Little Big One, een productiehuis gespecialiseerd in CGI. Hij verzorgde er het scenario en de productie voor de ride film Devil’s Mine Ride. Met Movida Trix produceerde hij diverse ride- en IMAX films. In 1996 richtte hij de nWave Studios op. Zijn 3D langspeelfilm Fly Me To The Moon was de eerste in een reeks succesvolle films die vandaag voortgezet wordt met The Queen’s Corgi.


Vincent Tavier - Producent (10 maart 2019)
 

Producent

Website

Cédric Vandresse - Regisseur (van 05 tot 09 maart 2019)
Cédric Vandresse

Regisseur

Na zijn studie aan de Luikse kunstacademie werkte Cédric Vandresse als schilder van plaasterdecors en decorateur voor films in stop-motion (Le Gardien du nid, Panique au village, Jacotolocotoc). In 2011 vinden we hem bij studio Wahoo in Luik waar hij werkte als colorist aan Le Magasin des suicides, en als hoofdcoloristvoor Avril et le monde truqué. In 2014 richtte hij de Mad Cat Studio op. Vandresse schreef en realiseerde Léopold, roi des Belges.


en ook...

Sjaak Rood - Regisseur, 09 maart 2019