Futuranima

FUTURANIMA, 4—9 maart 2019

FUTURANIMA, de dagen voor de leden van het animatieberoep, vindt plaats van maandag 4 tot zaterdag 9 maart 2019. Vijf dagen lang zijn er lezingen, debatten en gesprekken door en met grote namen uit de wereld van de animatiefilm.

Deze lezingen, die steevast geïllustreerd worden met klank en beeld, vinden plaats in het schitterende Art Deco decor van Studio 1 van Flagey. Het zijn stuk voor stuk unieke gelegenheden voor ontmoetingen met de meest vooraanstaande professionals van het ogenblik die de geheimen van hun metier komen onthullen.

Futuranima kondigt alvast met trots en veel genoegen de komst aan van Mark Burton voor een scenario masterclass. Burton werd als scenarist aangetrokken door de Aardman studio’s en schreef de scenario’s voor Shaun the Sheep, Wallace and Gromit and the Were-Rabbit, Early Man en het voor oktober 2019 aangekondigde Shaun the Sheep 2 : Farmageddon. Hij tekende ook voor het scenario van Madagascar. De lezing vindt plaats onder de vleugels van de twee Belgische beroepsverenigingen voor scenaristen - ASA en de Scenaristengilde - en is in de eerste plaats bestemd voor professionele scenaristen. Je kan hier je plaats reserveren.

Een tweede spreker die wij al kunnen aankondigen is Louis Clichy, rechterhand van Alexandre Astier, met wie hij samen Astérix et le Domaine des Dieux en Astérix et le Secret de la potion magique maakte. Hij komt praten over zijn ervaringen en bevindingen opgedaan bij deze twee langspeelfilms.

Wij kijken nu al uit naar een confrontatie tussen twee buitengewoon getalenteerde dames voor wie wij diep respect koesteren: Emma De Swaef, maker van Ce Magnifique Gâteau!, en Kim Keukeleire, hoofdanimator voor Isle of Dogs. Deze Belgische dames, die wereldfaam genieten voor hun beeld-per-beeld animatie, krijgen carte blanche om hun ervaringen uit te wisselen. Wij popelen van ongeduld!

Die week staan er nog andere bijzondere evenementen op de agenda, waaronder een speciale dag voor professionelen en een even speciale dag voor studenten, met een masterclass, meetings en projecties. Futuranima wordt ingeluid op maandag 4 maart met de Industry Day. De Student Day volgt dan op dinsdag 5 maart.

Futuranima 2019
4/03 > 9/03 /2019
Studio 1 Flagey – Festival Anima
Place Sainte-Croix, Ixelles-Elsene
Bruxelles Brussel Brussels

Al enkele evenementen die je zeker niet mag missen…