Anima Zaterdagen

De Anima Zaterdagen: Seizoen 2016 - 2017

Flagey en Anima organiseren samen acht familienamiddagen rond animatiefilm. Deze zaterdagnamiddagen beginnen met een animatiefilm of een programma met korte animatiefilms. Na de projectie kunnen 25 kinderen deelnemen aan een workshop waarin verschillende animatiefilmtechnieken aan bod komen terwijl ze genieten van een tussendoortje met drankje, fruit en een lekkernij.

Film: 14:00 : 5 €
Film + versnapering + workshop : 10 €

Dit seizoen hebben we verschillende avant-premières en onuitgegeven films in petto.

De keer daarop kunnen we ons hartje ophalen met Molletje in de stad, een klassieker vol poëzie die zelden op groot scherm wordt vertoond. Deze unieke projectie valt zeker niet te missen.

De daaropvolgende zaterdag is het de beurt aan Les Petites Casseroles (Frans gesproken), een compilatie van zes kortfilms die bekroond werden op tal van festivals. Zes tedere kinderverhaaltjes, vaak grappig en soms ongelofelijk, in een exclusieve vertoning in België.

En dan - het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost, maar het is gelukt - kunnen we jullie in volledige legaliteit een reeks authentieke afleveringen van het wereldberoemde en beruchte duo Tom en Jerry tonen.

Tenslotte, om in schoonheid af te sluiten, toveren we nog iets uit onze hoed: de allereerste kortfilms van Studio Aardman en het oerbritse duo Wallace en Gromit (Frans gesproken).

Per film: 5,00 €

Film + tussendoortje + workshop (enkel toegankelijk voor kinderen +5 jaar) : 10,00 €

Opgepast: wij raden aan op voorhand te reserveren.

5. Zaterdag 28 januari 2017

Anima 2017
Lumière

Molletje in de stad

Duur : 40 minuten

Voor 3-8 jaar

Zonder Dialogen

Tickets

« November» van Marjolaine Perreten, Frankrijk, 4’ • « Etwas » van Elena Walf, Duitsland, 7’ • « Molletje in de stad» van Zdeněk Miler, Tsjechië, 28’

6. Zaterdag 11 maart 2017

Anima 2017
Les Films de Préau

Les Petites Casseroles

Duur : 41 minuten

Voor 4 - 10 jaar

Frans gesproken

Tickets

Video fragment

« Les Cadeaux d’Aston » van Uzi en Lotta Geffenblad, Zweden, 9’ • « Peur de voler» van Connor Finegan, Ierland, 9 ‘ • « La Petite casserole d’Anatole » van Eric Montchaud, 6’ • « La Taupe au bord de la mer » van Anna Kadykova, Rusland, 5’ • « La Promenade d’un distrait » van Béatrice Alemagna en Guiseppe Bianchi, Frankrijk, 7’ • « Les Agneaux » van Gottfried Mentor, Duitsland, 5’

7. Zaterdag 1 april 2017

Anima 2017
Libération Films

Tom en Jerry

Duur : ongeveer 50 minuten

Voor 3-12 jaar

Zonder Dialogen

Tickets

Selectie van de beste afleveringen van William Hanna en Joseph Barbera uit de periode 1940-1957, Verenigde Staten (Studio Metro-Goldwyn-Mayer).

8. Zaterdag 22 april 2017

Anima 2017
Folimage

Wallace et Gromit : Les Inventuriers

Duur : 54 minuten

Voor 5-12 jaar

Frans gesproken

Tickets

Video fragment

« Morph : Selfie » van Merlin Crossingham, Verenigd Koninkrijk, 1’32 • « Une Grande Excursion» van Nick Park, Verenigd Koninkrijk, 23’ • « Un mauvais pantalon» van Nick Park, Verenigd Koninkrijk, 29’