Stage voor jongeren

Jongerenstage – Daumenreise

Een reizende internationale workshop :

Op zoek naar lokale specialiteiten en animatiefilm met Maya Yonesho

Deze weeklange stage is bestemd voor een twintigtal jongeren. Zij wordt in het Engels geleid door Maya Yonesho, een animatiefilmer van Japanse origine die zowat overal ter wereld bedrijvig is. Maya en de jonge deelnemers maken samen een animatiefilm in Brussel, en animeren hem in Flagey.

Dit internationale workshop-project, “Die Daumenreise (De duimenreis)”, begon met de film Wiener Wuast (4’48”) die Maya maakte in 2006: een mengeling van tekeningen en Weense landschappen vol metamorfosen van allerhande Weense specialiteiten, waaronder de Sachertorte, het kasteel van Schönbrunn, Mozartkugeln en dies meer, getekend op stukjes papier en gefilmd in de straten van Wenen. Er is dus tegelijk live action en geanimeerde tekening.

Het succes van deze film bij het Weense publiek bracht Maya op de idee van een reizende workshop waarin, gebruik makend van dezelfde techniek, telkens lokale specialiteiten aan bod komen. En zo reisde zij ondertussen de hele wereld rond: Taïwan, Noorwegen, Kroatië, Israel, Polen, Kyoto, Lissabon, Italië en Korea…

Het gebruikte materiaal is doodsimpel: papier, markeerstiften, een digitale camera en een computer voor de montage. Zij wil de jongeren helpen kiezen wat zij willen tekenen, hoe je moet vereenvoudigen, waar en hoe je moet filmen. De deelnemers krijgen daarbij uiteraard ruimschoots gelegenheid om de lokale Brusselse specialiteiten te leren kennen, of om op hun beurt Maya te helpen de stad en haar eigenheden te ontdekken.

Maya Yonesho werd geboren in Hyogo, Japan. Zij behaalde een diploma schone kusnten. Haar films vormen een weerslag van haar leven op uiteenlopende plaatsen: Introspection (1998) werd gemaakt in het Verenigd Koninkrijk, Üks Uks (2003) in Estland en Wiener Wuast (2006) in Wenen. Zij werkt als onafhankelijk animatiefilmer en geeft les aan de universiteit Kyoto Seika Universiteit. Zij heeft workshops geleid in meer dan twintig landen.

Tarief : 110€, festivalpas inbegrepen.

Datum : van maandag tot vrijdag van 9u30 tot 17u.

Leeftijd: min. 12 en max. 16 jaar

Vereisten om deel te nemen: graag tekenen en een beetje Engels begrijpen

Voor meer informatie: 02 502 70 11 of kids@animafestival.info

Inschrijvingen : https://folioscope.typeform.com/to/jXef0n