CALL FOR ENTRIES

Anima, het animatiefilmfestival van Brussel (van 1 tot 10 maart 2019), wacht vol spanning op jullie nieuwste producties.

In het kader van de nationale en internationale competitie, nomineert het festival zijn selectie voor de European Animation Awards. Het festival is tevens een Oscar®-qualifying-festival voor de categorie 'beste korte animatiefilm', georganiseerd door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences.

Alle animatiefilms voor de volgende categorieën, afgewerkt na 30 juni 2017, komen in aanmerking:

  • Internationale professionele kortfilms
  • Internationale studentenkortfilms
  • Internationale kortfilms voor kinderen
  • Langspeelfilms
  • Langspeelfilms voor kinderen
  • Belgische kortfilms
  • Kortfilms « Animeernacht»
  • Videoclips en reclamespots (buiten competitie)

Schrijf je films in voor 1 oktober 2018 hier

Alle info over het reglement,competitie en prijzen vind je hier

Mis de boot niet !

News

De Anima Zaterdagen zijn online

Elke maand vanaf september, serveren Anima en Flagey een filmnamiddag die buiten de lijntjes kleurt en waar de jonge cinefieltjes (en hun ouders) van zullen smullen

Meer weten…

Best of Anima Special Kids

Eleven cute and tender animated films for the little ones, selected and awarded at Anima

Meer weten…

Anima Festival
Anima 2019 Poster

De in 1970 in Dijon geboren Franse illustrator Marc Boutavant tekent de affiche van Anima 2019. Boutavant publiceerde heel wat jeugdboeken bij Albin Michel, Actes Sud, Nathan, Seuil, Bayard en Mila Éditions. Met de serie Mouk creëerde hij zijn eigen dierenwereld. Samen met Emmanuel Guibert schreef hij de serie Ariol et ses amis. Met Béatrice Fontanel creëerde hij het personage Bogueugeu en met Colas Gutman de serie Chien pourri.

Boutavant was een van de auteurs van het Atelier des Vosges-Atelier Nawak: met Marjan Satrapi, Lewis Trondheim, Christophe Blain, Johan Sfar, David B. en Émile Bravo was hij de voorbije jaren een van de vernieuwers van het Franse stripverhaal.

Ariol en Mouk werden eerder bewerkt tot tekenfilms voor televisie. Op dit ogenblik is het eerste seizoen van Chien pourri (52 x 13’) in voorbereiding. De serie wordt gerealiseerd door Davy Duran, Stéphane Aubier en Vincent Patar.

Fotogalerij