23 februari - 03 maart 2024 D-150

Festivalgasten

Jury’s 2023

COMPETITIE INTERNATIONALE KORTFILMS

Yiorgos Tsangaris · CY

Yiorgos Tsangaris is grafisch kunstenaar en animatie-regisseur. Hij is ook oprichter en artistiek directeur van Animafest Cyprus. Hij zet zijn schouders onder verschillende musea in Cyprus, waar hij woont. Verder neemt hij regelmatig deel aan diverse internationale festivals, als jurylid en/of kunstenaar. Zijn werk wordt er regelmatig geselecteerd.

Pablo Pico · FR

Pablo Pico is componist en kunstenaar. Hij schreef muziek voor vele korte en langspeelfilms, waaronder Maman pleut des cordes, Marona en de serie Dumpster Dog. Zijn werk leverde hem verschillende prijzen op en leidde tot samenwerkingen met muzikanten als Oxmo Puccino, Isabel Sörling en Arthur H.

Gaëlle Grisard · BE

Gaëlle Grisard genoot haar opleiding grafische vormgeving en illustratie aan de ESAG in Parijs en La Cambre in Brussel. Ze was persillustratrice voor prestigieuze Belgische en Franse kranten. Haar liefde voor animatie leidde haar naar de Haute École Albert Jacquard, waar ze lesgeeft. Ze combineert dit met haar activiteiten als illustratrice en graphic designer.


COMPETITIE NATIONALE KORTFILMS

Laura Almantaite · LT

Laura Almantaite begon haar carrière in de audiovisuele sector in 2007. Ze was als consultant en producer betrokken bij een dozijn filmpojecten, waaronder documentaire-, animatie- en fictiefilms. In 2014 richtte Laura het BLON-festival in Vilnius op, waar ze tot op de dag van vandaag directeur is.

Jean-François Bigot · FR

Jean-François Bigot studeerde film, rechten en economie. Hij werkte als regieassistent en opnameleider voor verschillende fictiefilms. Daarna werd hij producent en vervolgens codirecteur van JPL Films in Rennes. Hij is ook oprichter van L’Arrosoir à Emile, een Franse vereniging die de animatiefilm promoot.

Pascale Hecquet · BE

Grafisch ontwerpster, illustratrice en regisseuse, dat is Pascale Hecquet ten voeten uit. Verschillende van haar kortfilms werden geselecteerd op heel wat festivals.
Ze besteedt bijzondere aandacht aan films voor een jong publiek. Ze gebruikt haar verbeelding om belangrijke onderwerpen als delen, vriendschap en gulzigheid aan te kaarten.


COMPETITIE KINDERFILMS

Karine Miralles · FR

Karin Miralles werkte elf jaar in het Atelier de Cinéma d’Animation in Annecy. In 2011 opent ze het Labodanim in Mâcon. Ze biedt jongeren en volwassenen de mogelijkheid om te proeven van de animatiefilm, in Frankrijk en daarbuiten. Ze organiseert o.a. workshops met traditionele animatietechnieken: tekeningen, silhouet, cut-out, zand en stop motion.

Carlo Vogele · LU

Carlo Vogele is een Luxemburgse animator en regisseur. Hij genoot zijn opleiding in Berlijn en Parijs, aan de Gobelins. Deze steden zijn, samen met computerspellen en gastronomie, de basisingrediënten van zijn artistieke wereld. Hij was zeven jaar lang character animator bij Pixar, waarna hij terugkeerde naar Europa. Zijn eerste langspeelfilm Icarus kwam uit in 2022.

Britt Raes · BE

Britt Raes is animator en docente aan de KASK-school, waar ze ook haar opleiding volgde. Ze verdeelt haar tijd tussen onafhankelijke projecten (Luce en de Rots, Catherine) en werk in opdracht. Een paar van haar hobby’s: chocolade eten, haar katten aaien en fietsen. Behalve als het sneeuwt, want dan is ze bang om te vallen.


COMPETITIE LANGSPEELFILMS

Cyril Pedrosa · FR

Cyril Pedrosa is stripauteur en is betrokken bij een resem hedendaagse teken- en animatieprojecten. Hij doet grafisch research voor Wolfwalkers en is grafisch auteur van Prends garde à toi, de aanstaande langspeelfilm van Sébastien Laudenbach. Hij werkt momenteel ook aan La Longue Nuit, zijn eerste lange animatiefilm.

Marlyn Spaaij · NL

Marlyn Spaaij is regisseuse, scenariste en storyboard artieste. Ze maakt deel uit van de bruisende en creatieve Nederlandse animatie-wereld. Spaaij was al betrokken bij heel wat series en kortfilmprojecten. Ze werkt momenteel aan haar eerste langspeelfilm Sisters of the Mist, naar haar gelijknamige graphic novel.

Mats Grorud · NO

Mats Grorud is een Noorse regisseur en animator. Voor zijn eerste langspeelfilm The Tower putte hij uit zijn ervaringen in Libanon en de verhalen van de vluchtelingen die hij ontmoette. Hij werkte mee aan langspeelfilms, muziekvideo’s en documentaires. Zijn nieuwste filmproject gaat over de oliewinning in Nigeria.


COMPETITIE VR-FILMS

Mariana Cadenas · BE

Mariana Cadenas is een journaliste die zich omschoolde tot regisseuse. Ze werkte voor het AFP en werkte aan verschillende documentaires. Ze volgde les aan de KU Leuven en de LUCA School of Arts. Momenteel richt Cadenas zich op VR met twee films ondersteund door het VAF, een animatieserie over migratie en een VR-ervaring rond vrouwelijke tekenaars.

Jan Hameeuw · BE

Jan Hameeuw is executive producer voor VR- en VFX-projecten. In België werkt hij regelmatig aan internationale projecten. Hij is medeoprichter van THEPACK (www.thepack.studio) en een bekende speler in de Belgische postproductie en immersieve technologie. Hij is gepassineerd door vernieuwing en brengt zijn energie en nieuwsgierigheid mee naar zijn studio.

An Oost · BE

An Oost heeft een master in communicatie en politieke wetenschappen. Daarna bouwde ze haar carrière als model uit over de hele wereld. Ze is internationaal bekend in de kunst-, design- en modewereld. Sinds 2014 werkt ze bij Timescapes, waar ze als distributeur en producent ’extended reality’ (XR)-projecten ontwikkelt.


PERSJURY: COMPETITIE INTERNATIONALE KORTFILMS

Richard Harris · GB

Richard Harris begon zijn carrière als radiomaker en -producer in New York. Daarna werd hij bij CBS TV in Los Angeles scenarist en producer van films en miniseries. Deze duizendpoot is verder ook chef-kok, binnenhuisarchitect en medewerker bij The Bulletin en The Brussels Times Magazine.

Astrid Jansen · BE

Astrid Jansen behaalde een diploma journalistiek aan het IHECS en een master in politieke wetenschappen aan de ULB. Ze is gespecialiseerd in Belgische film en cultuur. Jansen schrijft voor L’Avenir, werkt bij de radio en voor filmtijdschriften. Ze schrijft ook mee aan kortfilms, en is nationaal en internationaal jurylid.

Chantal Moens · BE

Chantal Moens begon haar carrière als redactrice voor het Belgisch filmjaarboek. Daarna was ze recensente voor verschillende tijdschriften. Ze werkte in de filmdistributie en was consultant voor het VAF. Nu is ze PR-verantwoordelijke voor de Unie van de Filmkritiek en schrijft ze voor de website humbugmag.be.


Vind Anima terug op je favoriete sociale media!

Propulsé par FestiCiné