12-21 februari 2021

Over Anima

Affiche

De festivalaffiche

 

Reproductie enkel toegestaan in het kader van de promotie van Anima 2021. Verplichte coprightvermelding. "© Gil Alkabetz / Folioscope 2020 - 2021"

Gil Alkabetz ontwerpt de affiche voor Anima 2021

Regisseur Gil Alkabetz (Rubikon, Morir de Amor, Da Vinci Timecode,...) wordt in 1957 in Israël geboren. Van 1979 tot 1983 studeert hij grafische vormgeving aan de « Bezalel Academy of Art and Design » in Jeruzalem.
Sinds 1984 werkt hij als illustrator en animatieregisseur in Israël en vanaf 1994 in Duitsland.
Sinds 2003 is hij docent animatie aan de "Konrad Wolf" Filmschool in Potsdam Babelsberg. De originaliteit van zijn tekenwerk en zijn uitstekende scenario’s maken hem tot een van de belangrijkste hedendaagse animatieregisseurs in Duitsland.

Dit zegt hij over de affiche voor Anima:
"Hoewel animatiefilm pure fantasie is, slaagt het er vaak in om onze innerlijke mens echt te raken. Een ontmoeting met animatiefilm laat een spoor achter in onze ziel, die ons soms ons hele leven lang vergezelt. Ik heb geprobeerd deze gedachte in de poster te verwoorden, waarin een persoon een stuk van een fantasiefiguur in zich draagt en vice versa. Ik was erg blij dat ik de kans kreeg om dit te doen voor het Anima Festival, dat mij bijzonder na aan het hart ligt."

Propulsé par FestiCiné