25 februari - 06 maart 2022 D-38

Over Anima

Editie 2022

Op naar de 41ste editie van Anima in de zalen en online

We vieren onze terugkeer in de zalen met tal van evenementen en speciale programma’s: een nieuwe Queer Stories-avond die de LGBTQia+-liefde viert, de competitie VR-films, tal van programma's voor kinderen, waaronder de grote terugkeer van Pingu op het witte doek, of de avant-première van De grote vakantie, de nieuwe aflevering van Paniek in het dorp, en nog veel meer! Anima organiseert ook een focus op de nieuwe generatie Tsjechische animatiefilmmakers, en op Franse animatiescholen, die films van hoge kwaliteit afleveren.


Ontdek de officiële selectie kortfilms van Anima 2022
Affiche

© Pieter De Poortere/ De Hofleveranciers

 

 


Pieter De Poortere heeft ons het immense plezier gedaan de affiche van Anima 2022 te ontwerpen! “Pakketboot” Flagey staat onder water en wordt bestuurd door onze favoriete anitheld Boerke die geen flauw benul heeft van wat er zich in de diepten afspeelt en welke iconische bewoners daar rondzwemmen.

Pieter De Poortere

Pieter De Poortere is vooral bekend van de strip Boerke die tot nu al in acht landen werd uitgegeven. Met zijn productiehuis De Hofleveranciers maakte hij een animatiereeks rond Boerke, die wordt uitgezonden op Adult Swim France en Canvas. Hij wordt tentoongesteld in het Stripmuseum in Brussel en heeft samengewerkt met het MSK in Gent.


Vind Anima terug op je favoriete sociale media!

Propulsé par FestiCiné