17-26 februari 2023 D-189

Over Anima

Editie 2023

Poster


De zon gaat langzaam onder, een reuzin wandelt door de natuur die in volle bloei staat. In haar armen draagt ze enkele toeschouwers die er zich comfortabel genesteld hebben. Haar fluorescerende blik straalt door het landschap en transformeert alles op haar pad, alsof het hele plaatje voor onze ogen tot leven komt. Wie is ze? Waar brengt ze hen naartoe? Waar kijken ze naar? Een aantal posters werden met fluorescerende inkt bewerkt en verbergen allerlei details die je kan ontdekken met behulp van black light.


Kitty Crowther
Kitty Crowther, dochter van een Zweedse en een Brit, werd geboren in Brussel. Ze schreef en illustreerde een veertigtal kinderboeken die vertaald werden in twintig talen, waaronder de Mini-serie, Kleine nachtverhalen, Ik en niksen het recente Ik wil een hond (en het maakt niet uit welke),allemaal uitgegeven door Pastel/l'école des loisirs.
Haar unieke universum is doordrenkt van mysterie, fantasie en ernst. In 2010 ontving Kitty de Astrid Lindgren Prijs - de belangrijkste internationale prijs voor kinderliteratuur - voor haar hele oeuvre. Ze is niet bang van een artistieke uitdaging en nam onlangs deel aan Magma, de triënnale voor hedendaagse kunst in Ottignies-Louvain-la-Neuve met Facewall, een installatie die bestond uit een reeks van honderd gezichten. Ze werkte er ook samen met Vincent Glowinski (Bonom) aan A quatre pieds, een installatie in een ondergrondse parkeergarage die 9 reusachtige houtskooltekeningen combineerde met dans.
Kitty Crowther werkt graag met kleurpotloden en fluorescerende verf. En daar ging ze mee aan de slag voor de poster van Anima.


Vind Anima terug op je favoriete sociale media!

Propulsé par FestiCiné