12-21 februari 2021 D-24

Pro

Futuranima

Futuranima 2021 : 100% Belgisch en 100% online!

ANIMA is met Futuranima ook een drukbezochte ontmoetingsplaats voor Belgische en buitenlandse professionelen uit de animatiesecto! De 2021 editie van Futuranima zal van 15 tot 20 februari 2021 volledig online plaatsvinden.

We kondigen met veel plezier aan dat deze editie van Futuranima 100% Belgisch zal zijn! De masterclasses, lezingen, rondetafelgesprekken, presentaties van animatiestudio’s en work in progress plaatsen Belgisch animatietalent in de kijker. Deze exclusieve  content zal beschikbaar zijn op het Anima Online platform voor alle Belgische professionelen en studenten, maar ook voor de buitenlanders!  Zo biedt het platform een geweldige gelegenheid om het bijzondere talent van België te ontdekken. Er zullen ook dagelijkse Q&A’s en rondetafelgesprekken rond actuele onderwerpen in de animatiefilmsector plaatsvinden waar het publiek in contact zal kunnen treden met de sprekers!

Heb je verdere vragen over Futuranima?  Aarzel dan niet om ons te contacteren op futuranima@animafestival.info !

UUITZONDERLIJKE MASTERCLASSES

In een masterclass over stop-motion neemt het befaamde duo Vincent Patar & Stéphane Aubier de deelnemers mee achter de schermen van hun recentste Panique au Village special Les Grandes Vacances.
Valérie Magis, die diverse animatieseries, waaronder Bollie en Billie, Ernest en Célestine en Stoppeltje, en de film SamSam op haar naam heeft staan, zal haar ervaringen als scenarist en auteur voor kinderen toelichten tijdens een masterclass scenarioschrijven.

THEMATISCHE ONTMOETINGEN

De Industry Day van maandag 15 februari zal bestaan uit presentaties van de nieuwste projecten van  Belgische animatiestudio’s, een rondetafelgesprek rond de huidige tendens naar digitale versobering, en een uitwisseling van ervaringen rond telewerken tijdens de lockdown.
Student Day, de speciale dag voor studenten animatie, is voorzien op dinsdag 16 februari. Op het programma staan infosessies over audiovisuele contracten en stages in bedrijven, maar ook webinars en online opleidingen. De studenten zullen die dag gelegenheid krijgen een gesprek aan te gaan met een panel van ervaren professionelen!

BELGISCHE FILMMAKERS VAN VANDAAG EN MORGEN

Voor het eerst geeft Futuranima een forum aan een tiental Belgische filmmakers met hun kort- en langspeelfilms in de maak en ook de historiek van de hedendaagse Belgische animatiefilm komt aan bod in de vorm van een gesprek. Futuranima neemt ook een kijkje in animatie in aangrenzende media, met name in videogames, webcreaties en digitale publicaties.

 

Deze speciale 100% online en Belgische editie van Futuranima zou niet mogelijk zijn zonder een aantal partners-medeorganisatoren: Amplo, de Association des Scénaristes (ASA), Cartoon, Creative Europe Desk Belgium, Mediarte, PILEn, Sabam, SACD, de Scenaristengilde, het VAF (Vlaams Audiovisueel Fonds) en visit.brussels.
 
Alle details over het programma van Futuranima en de uurschema’s van de online sessies worden vanaf 19 januari bekendgemaakt.

Propulsé par FestiCiné