25 februari - 06 maart 2022 D-38

Professionnals

Futuranima

Futuranima: The Future of Animation Is Here!

Wie Anima zegt, die zegt ook Futuranima! Van maandag 28 februari tot zaterdag 5 maart is Futuranima opnieuw hét trefpunt voor Belgische en internationale animatieprofessionals.
 
Met masterclasses, lezingen, rondetafelgesprekken, presentaties van animatiestudio’s en work in progress-projecten, ontmoetingen met filmmakers en Q&A’s, stimuleert Futuranima de uitwisseling van kennis en ervaring, prikkelt het de inspiratie van de diverse actoren in de sector en speelt het zo een actieve rol in de evolutie en ontwikkeling van de animatiefilm. De evenementen zijn toegankelijk voor iedereen, ook voor het grote publiek dat de animatiewereld beter wilt leren kennen!

EN OOK ONLINE!

Je zal Futuranima ook thuis kunnen volgen via ons Anima Online platform. Er is voor elk wat wils: video’s van Belgische en Europese filmmakers, animatiestudio’s, een bezoek aan hun werkplaatsen en nog veel meer!


Anima dankt alvast alle medeorganisatoren en partners, zonder wie Futuranima niet mogelijk zou zijn: de Ambassade van Frankrijk, Amplo, l’Association des Scénaristes (ASA), Blink Blank, Brotaru, Cartoon, het Tsjechisch Centrum, Creative Europe Media Desk Vlaanderen en Wallonië-Brussel, het Czech Film Center, mediarte, PILEn, Sabam for Culture, SACD, de Scenaristengilde, screen. brussels, UniFrance, het VAF (Vlaams Audiovisueel Fonds) en visit.brussels.


Het volledige programma van Futuranima wordt bekendgemaakt op
1 februari 2022

MASTERCLASS VR MET URI KRANOT

Elk jaar nodigt Anima een gerenommeerde filmmaker uit om zijn of haar expertise te delen. Dit jaar zijn we vereerd Uri Kranot te mogen verwelkomen! De Deense filmmaker komt uitleggen hoe hij van een lineaire filmvorm is overgegaan naar een immersieve VR-vertelling. Hij doet dit aan de hand van zijn laatste film The Hangman at Home, die hij samen met Michelle Kranot heeft geregisseerd.

EEN MAKING OF VAN WHERE IS ANNE FRANK

Tijdens deze talk ontdek je de coulissen van de nieuwste langspeelfilm van Ari Folman (bekend van Waltz with Bashir). De Belgische coproducent, Walking The Dog, komt zijn creatieve en technische bijdrage in de verschillende fasen van dit project toelichten.
 

FOCUS OP DE FRANSE EN TSJECHISCHE ANIMATIE

Anima 2022 zet twee Europese landen in de kijker: Frankrijk, een land waarmee België nauw samenwerkt op het vlak van coproductie, en Tsjechië, een land met een rijke en lange traditie dat internationaal blijft scoren. Anima organiseert presentaties van filmscholen en innoverende studio’s uit deze twee landen, met speciale voorstellingen van hun recentste films!
 


Vind Anima terug op je favoriete sociale media!

Propulsé par FestiCiné