23 februari - 03 maart 2024 D-82

Professionnals

Masterclass


MASTERCLASS WITH JOANNA QUINN AND LES MILLS

Animatieregisseur Joanna Quinn is een ware 2D-virtuoos, bekend van haar kortfilms Affairs of the Art, Dreams & Desires en Britannia. Ze leidt het publiek in haar unieke universum en wordt daarin bijgestaan door haar scenarist en coproducent Les Mills. Ontdek haar werkwijze, stijl en unieke humor in deze speciale masterclass.

In 30 jaar kaapte Joanna Quinn wereldwijd twee Emmy Awards, vier BAFTA's en drie Oscarnominaties weg. In totaal won ze meer dan 100 prijzen. Haar films gaan over genderkwesties en onderdrukking. Elke kortfilm is een kunstwerk op zich. Een ware lust voor het oog, doorspekt met gelach en visuele fantasieën.

Sprekers: Joanna Quinn & Les Mills
Datum: 22 februari - 13u30
Duur: 3h 

Prijs: € 25 / € 20 (studenten -26 jaar) - TICKET

In samenwerking met het Vlaams Audiovisueel Fonds.


MASTERCLASS WITH JIM CAPOBIANCO

Twee spannende uren in het vooruitzicht met Jim Capobianco, scenarioschrijver voor Disney en Pixar. Momenteel staat hij aan het roer van de langspeelfilm The Inventor. Ontdek de geheimen van klassiekers als The Lion King, Inside Out en Ratatouille, het scenario waarmee hij in 2008 genomineerd werd voor een Oscar®. Niet te missen!

Na zijn opleiding aan het gerenommeerde California Institute of Arts ging Jim Capobianco aan de slag bij de Walt Disney studio's. Hij werkte aan films als Finding Nemo en Up. Dankzij het succes van deze films maakte hij naam en faam als groot verhaalverteller. Voor zijn eerste langspeelfilm keert hij terug naar zijn eerste liefde: Leonardo da Vinci

Spreker: Jim Capobianco
Datum: 25 februari - 13u30

Duur: 2u
Prijs: € 20 / € 15 (studenten -26 jaar) - TICKET

In samenwerking met l’Association des Scénaristes de l’Audiovisuel (ASA), de Scenaristengilde & het Vlaams Audiovisueel Fonds.


Vind Anima terug op je favoriete sociale media!

Propulsé par FestiCiné