17-26 februari 2023

Programma

Cinematek / Palace

CINEMATEK

Tijdens het festival staat in Cinematek Animated Documentaries op het programma, een eerbetoon aan de documentaire die gebruik maakt van animatie. Op het programma: twee voorstellingen en drie iconische films die hun stempel drukten op dit genre.

Cinematek, 9 Baron Hortastraat - 1000 Brussel
Normaal tarief: 6 € - Reductietarief: 3 €

Couleur de peau : Miel

Langspeelfilm van Laurent Boileau & Jung Sik-jun,
BE/FR/KR, 2012, 74’

Synopsis:
Jung werd in Seoel geboren in 1965 en in 1971 door een Belgisch gezin geadopteerd. Hij is een van de 200.000 Koreaanse kinderen die sinds het einde van de Koreaanse oorlog over de hele wereld zijn verspreid. Deze film vermengt live actionbeelden met tekenfilm, en laveert tussen heden en herinneringen. Jung bewandelt nieuwe paden in dit autobiografische verhaal, door o.a. gebruik te maken van historische en familiearchieven.
Voorafgegaan door The Sinking of the Lusitania, Kortfilm van Winsor McCay, US, 1918, 12’

Datum: Zaterdag 25/02/23 - 17u.
Versie: FR ond. NL
Vanaf: 10+
Meer info hier

WALTZ WITH BASHIR

Langspeelfilm van Ari Folman,
IL/FR/DE/US/FI/CH/BE/AU, 2007, 90’

Synopsis:
Deze autobiografische animatiefilm gaat over het onderzoek van een Israëlische filmmaker naar zijn verleden als soldaat tijdens de oorlog in Libanon begin jaren ’80. Een hallucinerende duik in de nachtmerrie van de oorlog, gekoppeld aan een sterk staaltje documentairewerk.

Datum: Zaterdag 25/02/23 - 19u.
Versie: HE ond. FR NL
Vanaf: 16+
Meer info hier


PALACE

De arthouse bioscoop Palace, in hartje Brussel, is een partner van het festival. Tijdens Anima staat onder meer het ontroerende Dounia op de affiche.
Surf naar de website van de Palace voor meer info over hun programmatie in het kader van Anima.

Palace, 85 Anspachlaan - 1000 Brussel
Normaal tarief: 9,80 € - Jongeren -18 jaar: 7 €

DOUNIA ET LA PRINCESSE D’ALEP

Langspeelfilm van Marya Zarif & André Kadi, CA, 2022, 71’

Synopsis:
Dounia is zes jaar en woont in Aleppo (Syrië) bij haar grootouders. Wanneer de oorlog uitbreekt, vlucht ze met haar gezin. Ze vervoegen een colonne migranten op zoek naar een gastvrij land. Deze film verweeft een magisch sprookje met een realistisch verhaal en vertelt op kindermaat wat het betekent om vluchteling te zijn.

Versie: FR
Vanaf: 6+

FRANZY’S SOEP

Programma van 6 kortfilms, 40’

Synopsis:
Een programma met schattige kortfilms, helemaal op maat van de allerkleinsten met knuffelende teddyberen, een tyrannosaurus die niet zo goed kan basketballen, twee lieve regenwormen, een voorzichtige vogel, een heksje en een marsmannetje dat een heerlijke roze soep bereidt met een geheim ingrediënt...

Zonder dialoog
Vanaf: 3+

DE NIEUWE AVONTUREN VAN CAPELITO

Kortfilmprogramma van Rodolfo Pastor, ES, 2006/2009, 40’

Synopsis:
Acht verhalen waarin onze Spaanse paddenstoel uit boetseerklei allerlei wezens ontmoet, zotte toeren uithaalt en duizend en één dingen uitvindt. Hij bouwt een gekke draaimolen, trekt de wijde wereld in of vermomt zich als muis om een feestje bij te wonen waar paddenstoelen niet welkom zijn. Na bijna 20 jaar blijft Capelito fris en levendig.

Leren vissen • De vlieg • De wollen muts • De draaimolen • Ontdekkingsreiziger • De hondenmuts • Muizenfeest • De mama

Zonder dialoog
Vanaf: 3+


Vind Anima terug op je favoriete sociale media!

Propulsé par FestiCiné