17-26 februari 2023

Programma

Specials

Speciale programma’s en evenementen

Met exclusieve voorstellingen, competities, concerten, tentoonstellingen en gasten is Anima al een evenement op zich. Maar daar houden we het niet bij, want er zijn ook nog tal van speciale evenementen tijdens het festival zoals screenings met live interventies, debatten of dans-, teken- en muziekoptredens.

BIKE TALK

Klopt ons beeld van de modale fietser? Na de vertoning van enkele kortfilms waarin fietsers van allerlei slag de hoofdrol spelen, gaan we samen met het team van Pro Vélo en enkele onverwachte fietsfanaten in debat over het gebruik van de fiets, voorbij stereotiepen en clichés.
Dinsdag 21/02 - 19:30 - Studio 1
Info & tickets

FIETSTOCHT
Het Anima festival vormt het startpunt van de allereerste fietstocht van het seizoen, begeleid door Pro Velo. Thema: stripverhalen! Afspraak op het Heilig Kruisplein op 25 februari om 14u. Inschrijving verplicht.

BROTARU

Brotaru is een maandelijkse bijeenkomst voor ontwikkelaars van videospellen, zowel professionals, studenten als liefhebbers. Dit inclusieve en open format biedt elke maker de mogelijkheid om zijn of haar nieuwste spel voor te stellen. In ruil krijg je feedback en advies. Bovendien is dit de ideale gelegenheid om het hele spectrum van het Belgische videogame-landschap te leren kennen!

Gratis inkom, iedereen welkom.
Maandag 20/02 - 19u-22u - Foyer 1

FILMCONCERT: NOUVELLES CHRONIQUES DE MELVILE

Een betoverende reis naar de wereld van Melvile. Romain Renard is uw gids in dit avontuur, waar een hele regio gebukt gaat onder de geschiedenis van zijn inwoners. Met muziek van Carpenter, Lynch en Roy Orbison. Op gitaar: Jean-Christophe Carrière, aan de geluidsknoppen: Yvan Hanon. Gebaseerd op de stripreeks Melvile van Romain Renard, uitgegeven door Le Lombard.

In samenwerking met de Creative Europe MEDIA Desk van Vlaanderen en de Fédération Wallonie-Bruxelles.
Vrijdag 24/02 - 19u30 - Studio 1
Tickets

DRINK & DRAW: CREATE YOUR OWN ANIMATED GIF!

Het concept is simpel: samenkomen om ideeën uit te wisselen, te tekenen en... te drinken. Geen regels, geen grenzen, alleen vrolijke creatieve energie en good vibes. Grafik begeleidt deze speciale editie en leert je korte analoge GIF-animaties maken die je met je vrienden kunt delen.

Gratis inkom, iedereen welkom.
Donderdag 23/02 - 19u-22u - Foyer 1

QUEER STORIES

Dit programma is veel meer dan een compilatie van geweldige LGBTQIA+-films. Deze films zouden ook probleemloos hun queertje staan in internationale competities.
Zaterdag 18/02 - 21u30 - Studio 4
Info & Tickets

Het is vooral een ode, een feest! Vrijheid en lef zwaaien hier de plak, met live optredens van het Cabaret Mademoiselle en La Veuve als magistrale ceremoniemeesteres.
Verwacht je na dit uitzonderlijke programma aan een 100% inclusieve feeststemming in Foyer 1.DE ANIMEERNACHT

De Nacht is een slimme mix van drie kortfilmprogramma’s met vreemde vogels, zotte ontdekkingen en buitenaardse intermezzo’s. Trek je pyjama en stoute pantoffels aan, letterlijk! Tijdens de Animeernacht is comfy kleding toegestaan en zelfs ten zeerste aangeraden. Maak je klaar voor een nacht als geen ander...
Zaterdag 25/02 - 21:30 - Studio 4

DEEL 1 DEEL 2 DEEL 3

Tickets

VJING COSMONAUTE
Jango Jim en Leti Confetti van het collectief Grafik tekenen en animeren live papieren cut-outs en DJ Gelukwens verzorgt de muziek op synth en sampler met als thema: de ruimte!

TEKENWEDSTRIJD
Gooi alle remmen los! Hoe zou jouw innerlijke duivel eruitzien als hij een kabouter was? Maakt hij ook Amok?  Slijp alvast je potloden want deze tekenwedstrijd wil je zeker winnen: net als vorige jaren krijgen de winnaars vanalle cadeautjes! Ready, set, draw!
In samenwerking met Boomerang, dat vanaf 18 maart tot Cartoonito omgedoopt wordt.


Vind Anima terug op je favoriete sociale media!

Propulsé par FestiCiné