23 februari - 03 maart 2024 NOW!

Programma

Specials

Eenmalige en feestelijke vertoningen

Queer Stories - 24/02

Dit programma is veel meer dan een compilatie van prachtige LGBTQIA+ films. Het is een echt queer pride feest! Laat je betoveren door een heleboel mooie verhalen, opgeluisterd met live optredens van de Cabaret Mademoiselle-artiesten. In aanwezigheid van guest star Daisy Superbitch, Chéri·e Chapstick en onze ceremoniemeesteres La Veuve.


Adult Swim: Celebrating Rick and Morty - 29/02

Het cultduo Rick and Morty heeft geen introductie nodig! Voor deze speciale vertoning nodigt Adult Swim je uit om drie key afleveringen van de serie te (her)ontdekken die zich richten op het vaak turbulente onderwerp LIEFDE in het Rick and Morty-universum. Maar er is meer... Je kunt ook je artistieke vaardigheden laten zien in een gloednieuwe live tekenwedstrijd met als thema SCI-FI: LOVE & LOSS, waarbij superleuke goodies te winnen zijn!


Animeernacht - 02/03

Zet je schrap voor drie programmablokken vol absurde, vreemde en hilarische kortfilms (deel 1, deel 2, deel 3). Welke nachtraaf blijft overeind na deze marathon boordevol animatiefilmcuriosa? Opgelet: in slaap vallen is strikt verboden (of zelfs onmogelijk!) want tijdens de finale nemen we je mee naar verre oorden. Letterlijk! Daarnaast geeft onze partner Cartoon Network weer superleuke goodies weg voor de tekenwedstrijd!


Eenheidsprijs : €18 - Tickets
Van 21u tot ongeveer 2u ’s morgens

Raoul Servais voorbij de clichés - 01/03 - 19:00 CINEMATEK

Raoul Servais was de ideale ambassadeur voor de Belgische animatiefilm: hij viel ettelijke keren in de prijzen op grote festivals en vond inspiratie bij schilders als Magritte en Delvaux. Philippe Moins - een van zijn grootste kenners - neemt je mee naar zijn wereld. Herontdek de dromerige, polymorfe kunstenaar die Servais was aan de hand van enkele tijdloze films. Een hommage ver weg van de clichés aan een groot man die afgelopen jaar overleed.
Voor geaccrediteerden is deze voorstelling toegankelijk op eenvoudig vertoon van de badge.


Watch & Dance - 28/02

Ben jij ook zo iemand die niet kan stilzitten bij de minste muzieknoot? Dan is dit een programma op jouw maat! Watch & Dance is een compilatie recente clips die ons allemaal aan het dansen brengen. De vertoning wordt gehost door de ongelooflijke Raman Djafari. Hij regisseerde onder andere de clip Cold Heart van Dua Lipa en Elton John.


The Man Who Planted Trees - 28/02

Waarom vinden we het relevant om dit meesterwerk uit 1987 opnieuw te vertonen? Omdat bomen van levensbelang zijn en Anima de vergroening van haar thuisbasis aan het Flagey- en het Heilig-Kruisplein wil vieren. De film is een bewerking van de novelle van Jean Giono, een poëtisch verhaal van een man die met volharding een heel bos aanplant in zijn eentje.


Babeldom - 29/02

Babeldom is een massieve stad die razendsnel groeit. Hoe kunnen twee geliefden met elkaar communiceren wanneer de een in de stad woont en de ander erbuiten? De film is een elegie over het stadsleven van de toekomst en werd met beelden uit verschillende moderne steden samengesteld. Babeldom is de enige langspeelfilm van de getalenteerde en betreurde Paul Bush.

Barry Purves, animatiefilmmaker in hart en nieren - 01/03

Een compilatie van films van Purves, gevolgd door een gesprek met de meester waarin hij openhartig alle aspecten van zijn 45-jarige carrière in stop motion-animatie uit de doeken doet. Zijn films wonnen meer dan zestig internationale prijzen! Barry werkte daarnaast mee aan Tim Burton’s Mars Attacks! en King Kong van Peter Jackson.


Vind Anima terug op je favoriete sociale media!

Propulsé par FestiCiné