28 februari - 09 maart 2025 D-228

44e editie

Home

Het internationaal animatiefilmfestival van Brussel

28 FEBRUARI - 9 MAART 2025

DIEN JE FILM IN VOOR ANIMA 2025!

De volgende editie van Anima vindt plaats in Flagey en Marni (Brussel) en op een tiental andere plaatsen in België, van 28 februari tot 9 maart 2025, wanneer zowel de Vlaamse als de Franstalige kinderen schoolvakantie hebben. Het festival biedt meer dan 250 films voor jong en oud, ondergebracht in meer dan 100 vertoningen.
Je kan vanaf vandaag je film(s) insturen voor Anima 2025, we staan te trappelen om jullie inzendingen te ontdekken!

Anima trekt niet alleen professionals uit de hele wereld aan, maar is ook een populair (familie)festival dat elk jaar meer dan 40.000 bezoekers verwelkomt.

Volgende events...
RAMAN DJAFARI ONTWERPT HET FESTIVALBEELD VAN ANIMA 2025

Deze visual is een voorproefje van het festivalbeeld van de volgende editie. De visuele identiteit werd toevertrouwd aan de intrigerende kunstenaar Raman Djafari, het volledige beeld wordt in september bekend gemaakt!

De Berlijnse illustrator en animator Raman Djafari verkent emotie en kwetsbaarheid aan de hand van kleurrijke beelden en gefragmenteerde verhalen. Djafari creëert werelden en personages die zowel echt als fantastisch overkomen. De artiest regisseerde muziekvideo's voor artiesten als Elton John, Dua Lipa en Ashnikko en werkte daarnaast samen met Adult Swim en The New Yorker.

 


Vind Anima terug op je favoriete sociale media!

Propulsé par FestiCiné