17-26 februari 2023 D-133

42e editie

Home

Het internationaal animatiefilmfestival van Brussel

17 - 26 FEBRUARI 2023

Anima 2023

Anima, het internationaal animatiefilmfestival van Brussel, vindt plaats van 17 tot 26 februari 2023 en viert haar 42e editie. Tijdens de Krokusvakantie kan je 10 dagen lang bij Anima terecht om je dosis animatiefilm binnen te krijgen, met meer dan 100 voorstellingen en evenementen, VR-films, tentoonstellingen, workshops voor kinderen en professionele bijeenkomsten. Dit jaar zetten we animatiefilms uit Spanje en Letland in de kijker.

Ontdek onze officiële selectie kortfilms en reserveer je accreditatie vanaf vrijdag 9 december 2022.
Het volledige programma staat vanaf dinsdag 24 januari 2023 online.

Een nieuw seizoen Anima Zaterdagen staat voor de deur

Daar zijn ze weer, de Anima Zaterdagen: zeven gezellige familienamiddagen in Flagey, die van september tot april  plaatsvinden! Een unieke kans voor alle cinefiele families en animatiefilmfans om op ontdekking te gaan want de meeste programma’s werden nooit eerder in de Belgische bioscopen vertoond!

Niet nieuw maar zeker het (her)ontdekken waard is Dunderklumpen, een Zweedse film uit 1974 in Nederlandse versie met muziek van Toots Thielemans, een absoluut unieke vertoning in het kader van het Brussels Jazz Festival. Verder staan een kortfilmcompilatie rond de schilder Miró en eentje rond de kracht van de natuur op het programma, beiden zonder dialoog. In Franstalige versie zijn er onder meer twee schattige kerstprogramma’s. Je vindt alle details hier.

Catalogus Anima 2022

Vond je onze programmatie leuk? Vind alle details over de films, conferenties, partners en gasten in de downloadbare catalogus!

Futuranima Videotheek

Ontdek een selectie van video’s, interviews en podcasts van Futuranima, de industry events van Anima 2022, op ons Youtube kanaal!

Anima is op zoek naar nieuwe stagiaires

Wij zijn op zoek naar 4 stagiaires om het team van Anima 2023 te versterken! Ben jij student en heb je zin om te ontdekken hoe het er aan toegaat in de coulissen van Anima? Je komt terecht op een leerrijke stageplek in een tof, tweetalig team! - Partnerships & Communicatie (NL)- Productie & ticketing (FR) - Pers & communicatie (FR) - Technische & audiovisuele ondersteuning (FR). Je kan solliciteren tot 15 oktober!


Vind Anima terug op je favoriete sociale media!

Propulsé par FestiCiné