25 februari - 06 maart 2022 D-155

41e editie

Home

Het internationaal festival van de animatiefilm van Brussel

25 FEBRUARI - 6 MAART 2022

De 41e editie van Anima!

Volgende winter keert Anima terug naar de zalen van het sublieme Flagey-gebouw en van diverse bioscopen in Brussel, Wallonië en Vlaanderen! Anima 2022 wordt een gezellige bedoening met echte mensen, films, workshops, conferenties, tentoonstellingen, en met een digitale toets voor ons nieuwe publiek.

Het festival vindt plaats van 25 februari tot 6 maart met stapels nieuwe langspeelfilms, kortfilms, VR-films en nog meer moois... 
Maar daarvoor hebben we eerst jullie inzendingen nodig! 
Schrijf dus nu je film(s) in, dan kan het feest beginnen.

Een unieke retrospectieve stop-motion

Naar aanleiding van het boek Stop Motion, un autre cinéma d'animation, dat precies één jaar geleden verscheen, organiseren we een unieke retrospectieve van stop-motion animatiefilms die hun stempel drukten op hun generatie!

Met niet minder dan 16 voorstellingen biedt het programma een overzicht van dit veelzijdige filmgenre, van ambachtelijk werk tot studiofilms, met klassiekers als Ma Vie de Courgette en The Nightmare Before Christmas. Een gevarieerde selectie, met zorg uitgekozen door Philippe Moins, de stichter van Anima.

Klik hier om het stop-motion programma van Anima in de Cinematek te ontdekken.

De Anima Zaterdagen maken hun grote comeback in Flagey!

Na een woelig jaar zijn we terug met ons maandelijks animatiefilmrendez-vous voor de hele familie: de Anima Zaterdagen!

Het seizoen 2021-2022 van de Anima Zaterdagen bestaat uit niet minder dan tien data tussen september en mei, waaronder een Anima Special die uitzonderlijk op een zondag valt (3 oktober)! Op zaterdag 18 september gaan we van start met Mush-Mush et le petit monde de la forêt, een programma van drie kortfilms geregisseerd door Joeri Christiaen

We kijken er naar uit jullie opnieuw te zien in Flagey! Ondertussen werken wij volop aan Anima 2022 dat een uitbundige editie belooft te worden.

Fantoche 2021

Onze directrice, Dominique Seutin, maakte deel uit van het selectiecomité voor de nationale selectie op het Fantoche Festival in Baden, Zwitserland. Benieuwd? Neem snel een kijkje op hun site, het programma staat online!

BSFF winnaars

De winnaars van het Brussels Short Film Festival zijn bekend! Proficiat aan Victor Polster & Rik Verheye, die de Prijs voor Beste Acteur kregen voor hun prestatie in Easter Eggs van Nicolas Keppens.

Anima op VOD

Anima werkt samen met streamingplatform Sooner om jullie het beste van animatiefilm te brengen. De Anima-collectie brengt onze grootste favorieten, enkele must-see klassiekers en speciale Anima-programma’s samen!


Vind Anima terug op je favoriete sociale media!

Propulsé par FestiCiné