23 februari - 03 maart 2024 D-81

43e editie

Home

Het internationaal animatiefilmfestival van Brussel

23 FEBRUARI - 3 MAART 2024

’t Is gebeurd: de kortfilmselectie van Anima 2024 is een feit!

De knopen zijn doorgehakt: het Anima-team heeft zijn officiële selectie kortfilms voor de 43e editie van het festival te pakken. Anima vindt plaats van 23 februari tot 3 maart 2024 in Flagey, de Marni en de Cinematek!

Het selectiecomité bekeek meer dan 1.700 nieuwe kortfilms en koos er zorgvuldig 170 uit. Voor de internationale competitie werden 80 titels geselecteerd, in de nationale competitie vinden we maar liefst 24 nieuwe Belgische kortfilms. Bovendien worden 66 films buiten competite vertoond die in verschillende thematische programma’s worden onderverdeeld.

EEN NIEUW LOGO

Anima kiest voor een andere look met een nieuw logo – het 4e in zijn geschiedenis! Het werd ontworpen door Hartland Villa, de studio voor visueel ontwerp van Lionel Avignon en Stefan de Vivies in Brussel en Parijs, en vat de ziel van Anima samen: krachtig en speels, net zoals de sfeer van het festival en met een vleugje animisme. Want de kleine oogjes verwijzen naar de trofeeën die de winnaars van de diverse competities mee naar huis nemen.

EEN NIEUWE FESTIVALLOCATIE: HET MARNI THEATER

Al is en blijft de sublieme pakketboot Flagey het kloppend hart van het festival, toch krijgt Anima in 2024 er een nieuwe zaal bij met een bruisend programma en als antwoord op de overvolle zalen tijdens de voorbije edities. Anima 2024 vindt dus ook plaats in het nabije Marni theater in de Vergniesstraat achter het Flageyplein met een dertigtal bijkomende voorstellingen.

EEN DIGITALE SPEELTUIN

Voor de 43e editie verbreedt het festival het aantal activiteiten voor de kinderen. Naast de talrijke films voor de verschillende leeftijdsgroepen vanaf 3 jaar, de creatieve workshops en de traditionele pannenkoeken, voorziet Anima voor de eerste keer een ambitieuze digitale speeltuin die gedurende het hele festival toegankelijk is, en waar de hele familie plezier kan beleven in het uitproberen van nieuwe animatiefilmtechnieken.

EEN FOCUS OP SCI-FI

In de lijn van de heersende trend organiseert Anima 2024 een grote focus op de SF-animatiefilm, met talrijke nieuwe kortfilms en langspelers, maar ook met hernemingen van klassiekers in het genre in een retrospectieve georganiseerd door Cinematek.


Vind Anima terug op je favoriete sociale media!

Propulsé par FestiCiné