23 februari - 03 maart 2024 D-258

43e editie

Home

Het internationaal animatiefilmfestival van Brussel

23 FEBRUARI - 3 MAART 2024

Lancering Anima 2024!

We zijn apetrots dat Cyril Pedrosa, de beroemde Franse stripauteur, de affiche van Anima 2024 heeft ontworpen. Hij liet zich daarbij leiden door wat hem vandaag bezig houdt: beelden die hem verontrusten, schipperend tussen angst voor de toekomst en hoop op een nieuwe wereld. Zijn punchy en dynamische beeld inspireerde ons meteen voor een focus rond sciencefiction tijdens de editie 2024.
Anima 2024 vindt plaats van 23 februari tot 3 maart 2024. In Flagey (Brussel) staan meer dan 120 voorstellingen op het programma, met tal van langspeelfilms, zowel voor kinderen als volwassenen, thematische en speelse kortfilmprogramma’s, industry events rond geluid en muziek, feestelijke filmavonden, een ruimte gewijd aan nieuwe toepassingen van animatiefilm en een digitale speeltuin. (klik hier voor meer informatie)

Wie is Cyril Pedrosa?

Na zijn studie animatie aan de École des Gobelins ging Cyril Pedrosa aan de slag als animator en inbetweener bij Disney France (The Hunchback of Notre-Dame, Hercules). Vervolgens werkte hij als stripauteur een eigen grafisch universum uit. Hij creëerde ambitieuze graphic novels met intieme verhalen, waaronder de veelgeprezen strips Trois Ombres (Drie Schimmen), Portugal, Les Equinoxes (Vier Jaargetijden) en L’Age d’Or (De Gouden Eeuw) die onder meer furore maakten op het befaamde festival van Angoulême. Naast zijn individueel werk is Pedrosa ook actief in samenwerkingsprojecten. Hij werkte bijvoorbeeld mee aan het baanbrekende digitale striptijdschrift Professeur Cyclope, en nu werkt hij samen met mangaka Taiyo Matsumoto (Tekkon kinkurito) aan een nieuw boek. Intussen bleef hij ook actief in animatiefilm, met grafisch onderzoek voor Wolfwalkers van Tomm Moore, of het grafisch ontwerp voor Prends garde à toi! van Sébastien Laudenbach. Op dit ogenblik werkt hij aan een eigen lange animatiefilm: La Longue Nuit, een postapocalyptisch verhaal dat zich afspeelt in de ruïnes van Parijs, in coproductie met Modern Magic (Spider-Man: Into the Spider-Verse) en Miyu Productions.

ONTDEK ONZE NIEUWE PODCASTS!

Podcast-fanaten, we hebben een kleine verrassing voor jullie... Ontdek de allereerste Anima Podcasts!
We interviewden zes regisseurs die aanwezig waren op Anima 2023.

Spotify • Deezer • Apple Podcasts • Amazon Music 

ANIMA ZATERDAGEN

Ontdek het nieuwe seizoen van onze Anima Zaterdagen: maandelijkse voorstellingen in Flagey voor kinderen die dol zijn op animatiefilms!

Meer info 

BELGISCHE FILMS IN ANNECY!

Er staan 12 Belgische films in officiële selectie op het festival in Annecy, waaronder de winaars van de Prijs voor Beste Belgische Kortfilm en Beste Belgische Studentenfilm op Anima 2023!

Ontdek de hele selectie hier


Vind Anima terug op je favoriete sociale media!

Propulsé par FestiCiné