25 februari - 06 maart 2022 D-87

41e editie

Home

Het internationaal animatiefilmfestival van Brussel

25 FEBRUARI - 6 MAART 2022

De 41e editie van Anima!

Pak jullie agenda's er alvast bij want Anima vindt plaats van 25 februari tot 6 maart 2022! Met meer dan 1.500 inzendingen voor Anima 2022 zijn we druk bezig met het screenen en selecteren van films zodat we jullie het neusje van de zalm kunnen brengen!
Na een hectisch jaar en een succesvolle online editie, zal Anima 2022 een hybride vorm aannemen: we kijken ernaar uit jullie in de zalen te zien (in Flagey, Palace, de Kinograph, de Cinematek, en in onze decentralisaties in Vlaanderen en Wallonië) én op ons Anima OnlineplatformFuturanima, het professionele luik, vindt plaats van maandag 28 februari tot en met zaterdag 5 maart.
Klik hier voor meer info!

De Anima Zaterdagen maken hun grote comeback in Flagey!

Na een woelig jaar zijn we terug met ons maandelijks animatiefilmrendez-vous voor de hele familie: de Anima Zaterdagen!

Het seizoen 2021-2022 van de Anima Zaterdagen bestaat uit niet minder dan tien data tussen september en mei, waaronder een Anima Special die uitzonderlijk op een zondag valt (3 oktober)! Op zaterdag 18 september gaan we van start met Mush-Mush et le petit monde de la forêt, een programma van drie kortfilms geregisseerd door Joeri Christiaen

We kijken er naar uit jullie opnieuw te zien in Flagey! Ondertussen werken wij volop aan Anima 2022 dat een uitbundige editie belooft te worden.

SHORTLIST CÉSARS 2022

De officiële selectie van de Césars, de belangrijkste Franse filmprijzen, is bekend! 
Op de shortlist van de César voor Beste Korte Animatiefilm staan zes kortfilms van Anima 2021, waarvan er 3 bekroond werden: Empty Places, Easter Eggs, Précieux, Rivages en Souvenir Souvenir.

Ontdek de volledige lijst van de Césars hier

 

DE 6e MEKNES RESIDENTIE

Anima werkt mee aan een schrijfresidentie van een maand voor Franstalige schrijvers en regisseurs in Meknes, Marokko. Dit jaar werd Belgisch regisseuse Suzie Kiehn geselecteerd. Suzie werkt aan een tedere kortfilm die de laatste dag van haar grootmoeder in beeld brengt, een dag die ze met haar dochter doorbracht op roadtrip in de Ardennen.


Vind Anima terug op je favoriete sociale media!

Propulsé par FestiCiné