12-21 februari 2021 D-76

40e editie

Anima

Het internationaal festival van de animatiefilm van Brussel

12.02 > 21.02.2021

ANIMA wordt zeker gevierd !

Ondanks de omstandigheden ontving ANIMA meer dan 1350 films die zich kandidaat stelden voor de competitie!

Zoals alle culturele organisaties en instanties maakt het festival een moeilijke periode door en het is onmogelijk met zekerheid te voorspellen hoe de situatie verder zal evolueren.

De veertigste editie van ANIMA, die gepland is van 12 tot 21 februari 2021, vindt echter zeker plaats. Als de omstandigheden het toelaten, zullen we alles op alles zetten om het festival maximaal in de zalen – Flagey, Cinema Palace en Cinematek, en ook in Wallonië en in Vlaanderen - te laten doorgaan met inachtneming van alle van kracht zijnde veiligheidsvoorschriften.

Het festival zal ook een online platform aanbieden. Online zal je nog steeds ten volle kunnen profiteren van een steengoede selectie en zal je toegang hebben tot extra inhoud!

We kijken er naar uit om jullie opnieuw te verwelkomen op het festival, ter plekke of online!

News

VEERTIG JAAR ANIMA

Voor zijn veertigste verjaardag voorziet ANIMA een reis in de tijd die zowel de aficionados als de modale liefhebber van animatiefilm zal bekoren.

 

STOP MOTION

Naar aanleiding van de publicatie van het boek Stop motion : Un autre cinéma d’animation worden grote klassiekers van de stop-motion animatie van onder het stof gehaald tijdens een tiental voorstellingen in Cinematek.

ANIMA ONLINE

Het programma van ANIMA - van de kortfilmcompetitie tot en met speciale programma’s en exclusieve extra’s - is ook via het scherm thuis te beleven ! De selectie kortfilms voor de competitie wordt op 4 december bekendgemaakt via onze website.

Propulsé par FestiCiné