28 februari - 09 maart 2025 D-248

Het hele jaar door

Documentatiecentrum

Doorheen de jaren verzamelde Anima een aanzienlijke hoeveelheid documentatie, zowel over animatie in België als in het buitenland: technische fiches, foto’s, diapositieven, persdossiers en allerhande documenten die betrekking hebben op films. Een deel van deze documenten is digitaal beschikbaar.

Het festival bezit voorts dvd’s van een groot aantal korte en lange animatiefilms.
Daarnaast zijn er uiteraard ook de archieven van het festival zelf: affiches, catalogussen, radio- en televisiespots, beeldopnamen van festivalmomenten enz.)

Deze documenten en archieven kunnen worden geconsulteerd op gemotiveerd verzoek (info@folioscope.be) van midden april tot midden december.

MADE IN BELGIUM

Alles wat je altijd al wilde weten over de animatiefilm in België...

Dit gedeelte van onze website is bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in de Belgische animatiefilm en op zoek naar een bron uit eerste hand die regelmatig bijgewerkt wordt. © copyright - op alle opgenomen teksten.

De geschiedenis van het Brussels Animatiefilmfestival, van Luk Menten © Cinemagie (nr 280 (herfst 2012) van Cinemagie, “driemaandelijks filmstudietijdschrift voor filmkunst en mediawijsheid”)
Le Benelux, laboratoire de l’Europe animée, van Philippe Moins (2007-2013)
La Belgique s’anime, van Alain Lorfèvre (2012)
Les écoles d'animation en Belgique, van Alain Lorfèvre (2011)
Le Festival Anima, van Alain Lorfèvre (2011)
Focus sur une école: La Cambre, van Alain Lorfèvre (2011)
Courts métrages: une génération féconde, van Alain Lorfèvre (2011)

Voor reproductie of gebruik van (een deel van) de teksten is een voorafgaande toestemming vereist. Gelieve hiervoor contact op te nemen met gazette@folioscope.be


Vind Anima terug op je favoriete sociale media!

Propulsé par FestiCiné