17-26 februari 2023 D-81

Het hele jaar door

Anima on tour

Ben je programmator? Je kan dit programma boeken voor plaatselijke vertoningen.
Als je de films vooraf wilt bekijken, vraag dan je toegangscode tot onze videotheek via daria@folioscope.be.

Anima on Tour

Anima on Tour, een programma met de favoriete kortfilms van de 41e editie, is de gecondenseerde versie van het festival. Het programma is beschikbaar tijdens en na het festival in diverse zalen in heel België.
Totale speelduur: 1u13’

Volgende data:
Donderdag 8 december 2022: KASK, Gent 

Anima on Tour for Kids

Net als Anima on Tour voor volwassenen biedt ook dit programma het beste uit de editie 2022, maar ditmaal specifiek voor kinderen vanaf 6 jaar: je kan er nieuwe vriendjes maken, tijd nemen om te dromen of ronddwalen in fijne werelden. Een programma zonder dialoog om van te genieten met het hele gezin.
Totale speelduur: 51’ - 6+

Volgende data:
Zondag 19 februari 2023: Cultureel Centrum van Beauraing 

Programma

Les Liaisons foireuses ○ Loop ○ Steakhouse ○ Guard of Honour ○ Kayak ○ Anxious Body Wet ○ Dans la nature ○ A Bite of Bone ○ Do Not Feed the Pigeons


 

Programma

Luce and the Rock ○ My Friend Tiger ○ Andersland ○ Under the Clouds ○ Bémol ○ Sounds Between the Crowns


 

Les Liaisons foireuses, Chloé Alliez & Violette Delvoye, FR/BE, 2021, 10’ 
Vanavond is er een groot feest bij Claire en het belooft supercool te worden. Jimmy komt trouwens ook. Iedereen weet het, hij is er voor Maya. Maar klopt haar hart ook voor Jimmy?

Luce and the Rock, Britt Raes, BE/FR/NL, 2022, 13’
Op een dag, zomaar uit het niets, ligt er een gigantische rots in het midden van het kleine dorpje waar Luce woont. De dorpelingen krijgen zelfs de deur van hun huis niet meer open. Luce is boos: maak dat je wegkomt, Rots, je hebt hier niets te zoeken. En trouwens, wat kom je hier doen?

Loop, Pablo Polledri, ES/AR, 2021, 8’ 
In deze samenleving herhaalt ieder mens steeds weer dezelfde handelingen, altijd maar opnieuw. In deze samenleving herhaalt ieder mens steeds weer dezelfde handelingen, altijd maar opnieuw…

My Friend Tiger, Tatiana Kiseleva, RU, 2021, 7’
Een meisje en een tijger fietsen door de stad om verse broodjes te kopen. Ze zijn opperbeste vrienden, groeien samen op, spelen samen en genieten van het leven. Tot op een dag een van beiden de stad te klein vindt.

Steakhouse, Špela Čadež, SI/FR/DE, 2021, 9’ 
De biefstuk marineert nu al een paar dagen. De pan is heet. Franks maag rommelt. Maar Liza’s collega’s willen haar verrassen met een verjaardagsfeestje. Zal ze op tijd thuis zijn?

Andersland, An Vrombaut, BE, 2021, 7’
Een groep dieren speelt verstoppertje op de savanne. Wanneer Gerda’s nek plots groeit, schrikt iedereen op. Zij ziet er als een echte giraf uit, maar handig is zo’n lange nek niet om verstoppertje te spelen.

Guard of Honour, Edmunds Jansons, LV, 2021, 5’ 
Een natuurramp verstoort het ritueel van de erewacht. Slechts een van de wachters wil, schijnbaar zonder reden, op zijn post blijven.

Under the Clouds, Tikunova Vasilisa, RU, 2021, 3’
Walter het lam wil meer dan wat ook een mooie en vrije wolk worden. Maar het pad naar zijn droom blijkt erg moeilijk en onvoorspelbaar.

Kayak, T. Klein, A. Lefort, A. Rossi, S. Bosseboeuf & F. Dechorgnat, FR, 2021, 6’ 
Een tochtje per kajak op een rustige rivier draait uit op een heus familieavontuur.

Bémol, Oana Lacroix, CH, 2021, 5’
Een kale nachtegaal zingt in het bos. Zijn lied wiegt het beertje in slaap, sust het geruzie van eekhoorns en vermaakt het zwanenpaar op de vijver. Op een dag raast een storm over het bos. Omdat hij geen veren heeft vat de nachtegaal kou en kan hij niet meer zingen.

Anxious Body, Yoriko Mizushiri, FR, 2021, 5’ 
Levende wezens, levenloze voorwerpen, meetkundige vormen en lijnen. Het contact tussen deze verschillende entiteiten doet een nieuwe richting ontstaan.

Sounds Between the Crowns, Filip Diviak, CZ, 2020, 14’
Een dakloze muzikant wordt uit de stad gejaagd nadat de koningin zijn gelaat gezien heeft. Hoewel de Koninklijke wacht zijn instrument vernield heeft, geeft hij niet op: hij repareert het en gaat door met spelen.

Wet, C. Peyrebrune, E. Taussac, M. Bergeonneau, L. Montperet & M. Mandon, FR, 2021, 6’ 
Tussen een klant en haar masseur stijgt de temperatuur.

Dans la nature, Marcel Barelli, CH, 2021, 5’ 
In de natuur bestaat een koppeltje uit een mannetje en een vrouwtje. ‘t Is te zeggen, niet altijd… Een koppeltje kan ook een vrouwtje en een vrouwtje zijn, of een mannetje en een mannetje. U weet het misschien niet, maar homoseksualiteit is niet enkel een menselijk verhaal.

A Bite of Bone, Honami Yano, JP, 2021, 9’ 
Tijdens de begrafenis van haar vader denkt een meisje terug aan de laatste zomer die ze met hem doorbracht.

Do Not Feed the Pigeons, Antonin Niclass, GB, 2021, 8’
Het is twee uur ‘s ochtends in een kleur- en troosteloos busstation. Een groep vermoeide en eenzame reizigers wacht op de laatste bus. De duiven, die in deze kille plek heer en meester zijn, slagen er plots in hun aandacht te trekken en een moment van harmonie te creëren.


Vind Anima terug op je favoriete sociale media!

Propulsé par FestiCiné