28 februari - 09 maart 2025 D-247

Praktisch

FAQ Accreditaties

Een accreditatie, waarom en voor wie?

Er zijn verschillende accreditatieformules afhankelijk van je profiel: professional, animatiefilmstudent, journalist, gast of grote publiek.

Het is de goedkoopste manier wannneer je veel vertoningen wenst bij te wonen (meer dan 5). Met een accreditatie kan je "onbeperkt" films reserveren voor Anima 2024; je krijgt een persoonlijke online reserveringsruimte die actief wordt vanaf 30 januari en een badge op naam, die je kan verkrijgen aan het onthaal van Flagey vanaf de 1e dag van het festival.

TYPE ACCREDITATIE

VOOR WIE? PRIJS AANTAL VERTONINGEN DIE JE TEGELIJKERTIJD KAN RESERVEREN *
Festivapas Voor het grote publiek, zowel voor kinderen als voor volwassenen

€75 ;
€70  tot 29/01

15
Pro

Voor professionals en docenten uit de animatie-, film- of multimediasector

€50 15
Student

Voor studenten die een opleiding volgen aan een film- of digitale kunst hogeschool. Bewijs van inschrijving vereist

€40 15
Press

Voor journalisten, recensenten, bloggers, persattachés,… die verslag willen uitbrengen over het festival. Referenties vereist

Gratis 10
Guest Voor filmmakers en producenten van de films in officiële selectie en gastsprekers van Futuranima Gratis 10


* Om ervoor te zorgen dat iedereen zoveel mogelijk voorstellingen kan bijwonen hebben we dit jaar een nieuw systeem geïntroduceerd: je kan maximaal 10 vertoningen (pers- en gastaccreditaties) of 15 vertoningen ( festivalpassen, professionele, en studentenaccreditaties) tegelijk reserveren. Zodra je een van je gereserveerde vertoningen hebt bijgewoond, kun je wel een nieuwe reserveren.* Om ervoor te zorgen dat iedereen zoveel mogelijk voorstellingen kan bijwonen hebben we dit jaar een nieuw systeem geïntroduceerd: je kan maximaal 10 vertoningen (pers- en gastaccreditaties) of 15 vertoningen ( festivalpassen, professionele, en studentenaccreditaties) tegelijk reserveren. Zodra je een van je gereserveerde vertoningen hebt bijgewoond, kun je wel een nieuwe reserveren.

Hoe koop ik een accreditatie?

Ga naar https://register-animafestival.festicine.pro/nl

  1. Creëer je account
  2. Kies de accreditatie die bij jouw profiel past
  3. Vul de velden in
  4. Betaal

We hebben een duidelijk herkenbare foto van jezelf nodig. Als de foto niet voldoende leesbaar is, kan ze geweigerd worden.

Accreditatie-aanvragen voor professionals, studenten en pers moeten op voorhand door ons team worden goedgekeurd. Zolang je aanvraag niet is goedgekeurd, kun je niet betalen of vertoningen reserveren.

Hoe weet ik of mijn accreditatie-aanvraag is ingediend?

Zodra je alle fases van de registratie hebt doorlopen, ontvang je een bevestiging van je aanvraag per e-mail. Zodra je accreditatie is goedgekeurd, kun je verder gaan met de betaling en kan je vanaf 30 januari je plaatsen reserveren.

Voor professionele, studenten- en persaccreditaties kun je de status van je aanvraag volgen vanuit je persoonlijke ruimte. De dienst accreditaties laat je snel mogelijk weten of je aanvraag al dan niet goedgekeurd is.

Ik wens verschillende accreditaties. Is dat mogelijk?

Ja! Het volstaat om de procedure verschillende keren te herhalen. Je moet per accreditatie wel een ander e-mailadres gebruiken.

Wat zijn de verschillende betaalmogelijkheden?

Je kan betalen via Bancontact (bankgegevens invullen of via een QR-code), Visa of Mastercard.

Ik slaag er niet in om mijn accreditatie te betalen, wat kan ik doen?

Heb je verschillende mogelijkheden uitgeprobeerd (Bancontact, QR-code, Visa, Mastercard) en heb je nog steeds een probleem? Contacteer ons dan via accreditation@animafestival.info of op +32 (0)2 502 70 11.

Ik heb een factuur nodig: hoe krijg ik die?

Je factuur wordt automatisch gegenereerd zodra je accreditatie is betaald. Om deze op te vragen, log je in op je account en klik je op "Mijn documenten".

Hoe kan ik een promo-code gebruiken?

Het veld om de promo-code te activeren bevindt zich in de betalingsfase.

Waar heb ik toegang toe met mijn accreditatie?

Met je accreditatie kun je 1 plaats reserveren voor elke vertoning van het festival in Flagey en theater Marni, afhankelijk van de beschikbaarheid. Met uitzondering van de masterclasses, de openings- en slotvertoning. Enkel houders van een festivalpas kunnen met hun accreditatie de openings- en slotvertoningen reserveren.

Vertoningen in de Cinematek, cinema Palace en de andere locaties in Vlaanderen en Wallonië zijn niet inbegrepen in de accreditatie. Elk van deze locaties heeft zijn eigen ticketbureau.

Alle geaccrediteerden met uitzondering van de festivalpashouders, krijgen na het festival ook een persoonlijke toegang tot de Anima-videotheek. Die bevat de volledige officiële kortfilmselectie van Anima 2024. De toegang is geldig tot 31 maart 2024.

Waar kan ik mijn badge ophalen?

Je badge is verkrijgbaar bij het onthaal van het festival vanaf 19.00 uur op 23 februari en elke dag van het festival van 10.00 tot 22.00 uur op weekdagen en van 13.00 tot 22.00 uur in het weekend.

Hoe reserveer ik mijn vertoningen?

Ga naar je persoonlijke ruimte. Klik op "Toegang tot 'Mijn festival' " en blader door de agenda van Anima 2024. Als je een vertoning wilt reserveren, klik je erop en vervolgens op "Een plaats reserveren".

Je reservatie wordt dan meteen opgeslagen op je persoonlijke pagina en op je badge.

Neem je badge mee naar de vertoning zodat ons team hem kan scannen aan de ingang van de zaal.

Om ervoor te zorgen dat iedereen zoveel mogelijk voorstellingen kan bijwonen hebben we dit jaar een nieuw systeem geïntroduceerd: je kan maximaal 10 vertoningen (pers- en gastaccreditaties) of 15 vertoningen ( festivalpassen, professionele, en studentenaccreditaties) tegelijk reserveren. Zodra je een van je gereserveerde vertoningen hebt bijgewoond, kun je wel een nieuwe reserveren.

Ik ben mijn badge kwijt. Wat nu?

Ben je je badge kwijt, dan verlies je je reservaties niet. Breng ons zo snel mogelijk op de hoogte aan het onthaal, via e-mail of per telefoon. We maken aan het onthaal van het festival zo snel mogelijk een nieuwe badge aan.

Ik kan geen plaats reserveren met mijn accreditatie omdat de vertoning is uitverkocht, maar ik kan nog wel kaartjes kopen aan de kassa. Hoe komt dat?

Elke publiekscategorie (festivalpas, professional, student, pers, 5-beurtenkaart en losse tickets in de verkoop) krijgt een quotum van plaatsen toegewezen voor elke voorstelling. Als je jouw plaats niet kunt reserveren omdat de vertoning is uitverkocht, betekent dit dat het quotum voor jouw accreditatiecategorie is bereikt.

Deze quota worden echter dagelijks aangepast aan de vraag. Controleer dus regelmatig je persoonlijke ruimte om te zien of er opnieuw plaatsen beschikbaar zijn.

Annuleer je reservatie als je een vertoning niet kunt bijwonen zodat andere geaccreditatieerden er gebruik van kunnen maken. Zo voorkom je dat je plaats onnodig wordt geblokkeerd.

Wat beketent ‘Reservatie onmogelijk’?

Dat betekent dat je met jouw type accreditatie die vertoning niet kan reserveren. Zo heb je met een professionele, studenten-, pers- of gastenaccreditatie toegang tot het volledige programma, behalve de masterclasses en de openings- en slotvertoningen. De festivalpashouders hebben toegang tot het volledige programma, behalve de masterclasses.

Ik kan geen plaats reserveren, maar toch zijn er nog plaatsen beschikbaar voor geaccrediteerden. Hoe komt dat?

Om iedereen in staat te stellen het meeste uit het festival te halen, hebben we dit jaar een nieuw systeem geïntroduceerd: iedereen kan maximaal 10 vertoningen (voor de pers- en guestaccreditaties) of 15 vertoningen (voor de professionele, studenten- en paspoortaccreditaties) tegelijk reserveren. Zodra je een gereserveerde vertoning hebt bijgewoond, kun je wel een nieuwe reserveren.

Ik slaag er niet in om een vertoning te reserveren. Wat kan ik doen?

Contacteer ons dan via accreditation@animafestival.info of op +32 (0)2 502 70 11. Tijdens het festival kan je je vraag direct stellen aan het onthaal van het festival in Flagey.

Tot wanneer kan ik een plaats reserveren?

Dat kan tot op het laatste ogenblik, maar hou er wel rekening mee dat sommige vertoningen snel uitverkocht zijn, dus reserveer op tijd! Vanaf 30 januari kan je met je accreditatie online reserveren. De ticketverkoop ter plaatse start op 30 januari.

Kan ik een gereserveerde vertoning annuleren?

Je kunt een reservatie op elk moment annuleren. Ga hiervoor naar je persoonlijke ruimte, klik op de vertoning van je keuze en vervolgens op ‘Annuleer mijn reservatie’.

Annuleer je reservatie als je een vertoning niet kunt bijwonen zodat andere geaccreditatieerden er gebruik van kunnen maken. Zo voorkom je dat je plaats onnodig wordt geblokkeerd.

Zo kun je ook een andere vertoning reserveren als je je limiet van 10 of 15 plaatsen (afhankelijk van je type badge) al hebt bereikt.

Waar vind ik een overzicht van de vertoningen die ik reserveerde?

Die vind je door in te loggen op je persoonlijke ruimte. Klik dan op ‘Mijn programma’. Je vindt er alle vertoningen die je reserveerde.

Hoe krijg je toegang tot de vertoningen?

Als je hebt gereserveerd via je persoonlijke ruimte dan staat je reservatie automatisch op je badge. Je toont die badge vervolgens aan de ingang van de zaal. Ons team zal je badge scannen en je krijgt zo toegang tot de vertoning. 

Een reservatie via je persoonlijke ruimte is aan te raden zodat je zeker bent van je plaats.

Heb je niet gereserveerd, dan kan je nog steeds je kans wagen om een voorstelling bij te wonen. Is de vertoning uitverkocht, dan vragen we je even opzij te wachten. Je krijgt toegang tot de zaal als er 10 minuten na aanvang van de vertoning nog plaatsen beschikbaar zijn.

RGPD

De informatie die wij gebruiken is de informatie die u over uzelf verstrekt wanneer u uw persoonlijke ruimte invult. We gebruiken e-mailadressen om e-mails die we ontvangen te beantwoorden. Deze adressen worden niet gebruikt voor andere doeleinden en worden niet gedeeld met derden. Uw e-mailadres, naam en creditcardgegevens worden niet openbaar gemaakt.

Tot slot gebruiken of delen we nooit persoonlijk identificeerbare informatie die online aan ons is verstrekt anders dan op de hierboven beschreven manier, zonder u de mogelijkheid te bieden om u af te melden of op een andere manier dergelijk niet-gerelateerd gebruik te verbieden.

Om ongeoorloofde toegang te voorkomen, de nauwkeurigheid van gegevens te handhaven en het juiste gebruik van informatie te garanderen, hebben we gepaste fysieke, elektronische en bestuurlijke procedures opgesteld om de informatie die we online verzamelen te beschermen en te beveiligen.

Contacteer ons

Vind Anima terug op je favoriete sociale media!

Propulsé par FestiCiné