23 februari - 03 maart 2024

Programma

Openingsfilm

MARS EXPRESS
De virtuoze sciencefictionfilm Mars Express trapt op 23 februari de 43e editie van het festival af! Houd je tijdens onze openingsceremonie goed vast aan je stoel, want we nemen je mee op een spannende reis naar de planeet Mars. En je bent niet de enige aan boord: Jérémie Périn is ook van de partij!

De film is een origineel idee van Jérémie Périn, de regisseur van de succesvolle animatieserie Lastman. Met Mars Express maakt hij een indrukwekkend langspeelfilmdebuut met oogverblindende grafische achtergronden, wetenschappelijke nauwkeurigheid en een perfect beheersing van de codes van het genre. Het verhaal speelt zich af in een nabije, maar fictieve toekomst en stelt de voortdurende evolutie van wetenschap en technologie in vraag. Wat is de plaats van de mens in een wereld die alsmaar artificiëler wordt en waar de werkelijkheid constant verandert?

Mars Express werd voorgesteld op het filmfestival van Cannes in de sectie 'Cinéma de la Plage' en op het prestigieuze filmfestival van Annecy, waar de film deel uitmaakte van de officiële selectie langspeelfilms. Hij werd zeer goed ontvangen door het grote publiek en Franse critici, die het plot en de kwaliteit van de animatie prezen.
De Benelux-rechten worden verleend door POM Anime, een onderdeel van Piece of Magic Entertainment. Meer informatie hier.

Vrijdag 23 februari - 20u - (sold out)
Maandag 26 februari - 15u - Tickets
Woensdag 28 februari - 21u30 - Tickets

Synopsis

Het jaar 2200. Aline Ruby en haar androïde partner Carlos Rivera worden door een rijke zakenman ingehuurd om een beroemde hacker op Aarde te vatten. Terug op Mars leidt een nieuwe zaak hen naar de duistere krochten van Noctis, de hoofdstad van Mars. Ze moeten er op zoek naar Jun Chow, een vermiste cybernetica-studente. Noctis is hun stad, een libertaire utopie die werkelijkheid werd door de vooruitgang in robotica. Die wetenschap is meteen ook hét symbool van een toekomst richting de sterren. Tijdens hun onderzoek komen ze oog in oog te staan met de donkerste geheimen van hun stad: de corrupte instellingen, de smokkel, de hersenboerderijen en het gesjoemel van machtige bedrijven. Maar ook AR-cybermoordenaars hebben Jun Chow in hun vizier. Aline en Carlos beginnen aan een wanhopige race om de jonge vrouw te redden. Zonder het te weten heeft zij de sleutel die het wankelijke evenwicht van hun beschaving in gevaar kan brengen.


Vind Anima terug op je favoriete sociale media!

Propulsé par FestiCiné