23 februari - 03 maart 2024 NOW!

Professionals

Futuranima

Anima nodigt iedereen uit op Futuranima, de professionele dagen van Anima en dé ontmoetingsplaats voor Belgisch en internationaal animatiefilmtalent, van maandag 26 februari tot zaterdag 2 maart 2024 in Flagey en in Marni.

Futuranima is the place to be voor iedereen die als professional of student met animatiefilm bezig is en meewerkt aan de ontwikkeling van het medium. Op het programma staan tientallen niet te missen events: masterclasses, making of's, studiopresentaties, work in progress, conferenties, ronde tafels, Meet the Talents, Q&A-sessies en nog veel meer. We lichten er graag enkele uit...
Het volledige programma van het Anima Festival wordt bekendgemaakt op 30 januari 2024.

MASTERCLASS PABLO PICO: MUZIEK VOOR ANIMATIEFILM

Componist en kunstenaar Pablo Pico maakte muziek bij talloze korte en lange animatiefilms, waaronder Sirocco en het koninkrijk van de wind (Sirocco et le Royaume des courants d’air), Mum Is Pouring Rain (Maman pleut des cordes), Marona (L’extraordinaire voyage de Marona), Adama en zelfs de Stinkhond-reeks. Zijn werk is meermaals bekroond, wat hem toelaat om samen te werken met muzikanten als Oxmo Puccino, Isabel Sörling en Arthur H. Anima is dan ook bijzonder vereerd om deze uitzonderlijke masterclass te kunnen organiseren, waarin Pablo Pico zijn expertise en talent deelt en de geheimen van het componeren van muziek voor animatiefilm onthult.
Zaterdag 2 maart 2024 · 13u30 - 16u · Flagey (Brussel)

MAKING OF MARS EXPRESS

In deze exclusieve making of vertelt de regisseur, Jérémie Périn, samen met de lead layout background artist, Anne Raffin, over de verschillende productiefasen van zijn eerste langspeelfilm Mars Express, die in 2023 op de filmfestivals van Cannes en Annecy werd voorgesteld. Neem een duik achter de schermen van dit gedurfde science-fiction project en maak kennis met het filmteam in de Q&A-sessie.
Maandag 26 februari 2024 · 17u - 18u30 · Flagey (Brussel)

KENNISMAKING MET CYRIL PEDROSA

Cyril Pedrosa is vooral bekend van zijn strips Drie schimmen (Trois Ombres), Portugal, Vier jaargetijden (Les Equinoxes) en De gouden eeuw (L'Âge d'Or). Hij begon zijn carrière als animator en inbetweener bij Disney France (De klokkenluider van de Notre Dame, Hercules). Daarna werkte hij aan films als Wolfwalkers van Tomm Moore en Prends garde à toi!, de volgende film van Sébastien Laudenbach. Tijdens deze kennismaking zal Cyril Pedrosa zijn ongelofelijke carrière toelichten, zowel op gebied van strips als van animatie. Die leidde hem naar zijn allereerste langspeelfilm, La Longue Nuit, een post-apocalyptische verhaal in een verwoest Parijs, gecoproduceerd door Modern Magic (Spider-Man: Into the Spider-Verse) en Miyu Productions.
Zaterdag 2 maart 2024 · 17u - 18u30 · Flagey (Brussel)

BELGISCH TALENT IN DE KIJKER

Zoals elk jaar kunnen de toonaangevende Belgische animatiestudio's tijdens Anima hun nieuwe projecten voorstellen en nieuw talent recruteren dankzij speed datings en studio presentaties. Ook niet te missen is de volgende editie van het Belgian Animation Rendez-Vous en een gloednieuw netwerkevenement rond film en muziek, dat muzikanten en animatoren samenbrengt. Daarnaast staan tal van informele ontmoetingen op het programma. Zo kan je kennis maken in de Meet the talents-gesprekken met de aanwezige filmmakers. Wil je liever een van de onafhankelijke videogames in ontwikkeling uitproberen? Kan ook, tijdens Brotaru! Of heb je tekentalent? Laat ons dan zien wat je in huis hebt tijdens de Drink & Draw!

ACCREDITATIES

Animatieprofessionals en -studenten kunnen deelnemen aan Anima met een speciale accreditatie waarmee zij tien dagen lang alle zaalvoorstellingen* kunnen bijwonen! Deze voordelige accreditaties zijn vanaf 1 december te koop.
*behalve de openings- en slotavond en de masterclasses.

ACCREDITATIE VOOR STUDENTEN: € 40
ACCREDITATIE VOOR PROSSIONALS: € 50


Vind Anima terug op je favoriete sociale media!

Propulsé par FestiCiné