12-21 februari 2021 D-143

Festivalgasten

Jury

JURY INTERNATIONALE COMPETITIE
Karolina
Specht

Karolina Specht werd geboren in het Poolse Bydgoszcz. Zij behaalde het diploma animatie en speciale effecten aan de nationale filmschool van Lodz. Ze werkt als motion designer en realisator van internationaal gelauwerde kortfilms als An Incredibly Elastic Man (2013), Don't Lose Your Head (2015), Beside Oneself (2016) en Squaring the Circle (2018). Zij woont en werkt thans in Warschau.

Jonathan Hodgson

Jonathan Hodgson is een onafhankelijk animator in London. Hij studeerde aan de polytechnische school van Liverpool en het Royal College of Art. Zijn kortfilms werden meermaals bekroond, met o.m. BAFTA Awards in 2000 en 2019. Sedert 2008 leidt hij de cursus animatie aan de universiteit van Middlesex. Hij voltooide onlangs Roughhouse, een korte animatiefilm over pestgedrag bij teenagers, een coproductie met het Franse Papy3D Productions en Arte.

Sébastien Laudenbach

Filmmaker en illustrator Laudenbach maakte acht kortfilms, waaronder Journal, Des câlins dans les cuisines, Vasco en Daphné ou la belle plante. Zijn eerste langspeelfilm, La Jeune Fille sans mains, was te zien in Cannes en werd in 2017 genomineerd voor een César voor beste animatiefilm. Als ontwerper van affiches en videoclips doceert hij sinds 2001 aan de Parijse Ecole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs.

JURY NATIONALE COMPETITIE
Sarah
Van Den Boom

Sarah volgde een opleiding aan de Ecole Supérieure des Arts Graphiques Penninghen en aan de Ecole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs in Parijs. Zij werkte als animator, assistent animator en character designer. In 2006 stond zij mee aan de wieg van productiehuis Papy3D. Raymonde ou l’ évasion verticale is haar vierde film. Het is ook de eerste die voor het grootste deel in stop motion gemaakt werd.

Juan
Antin

Juan Antin produceerde en realiseerde meer dan 70 kortfilms, series en videoclips waarin hij diverse technieken uitprobeerde, van traditionele tekening, stop-motion, 2D en 3D tot experimentele technieken. Zijn eerste langspeelfilm, Mercano, el marciano (2002) won de speciale juryprijs in Annecy. Zijn twee langspeler, Pachamama, werd genomineerd voor een Lumière en voor de César 2019.

Alex
Dudok De Wit

Alex Dudok de Wit groeide op in London waar hij bizarre en betoverende animatiefilms met de paplepel toegediend kreeg. Hij begon dan ook al van jongs af over animatiefilm te schrijven. Vandaag is hij Associate Editor bij Cartoon Brew, waar hij de animatiefilmindustrie van nabij volgt. Hij is ook curator voor Short of the Week en er verschenen diverse artikels over animatie van zijn hand in o.m. Sight and Sound, Time Out en Blink Blank.

JURY COMPETITIE KORTFILMS IN VR
Victor Lecomte

Victor Lecomte is gespecialiseerd in strategische ontwikkeling en project management in de innovatiesector. Na een verblijf in Brussel bij Demute, een studio voor immersieve klank, ging hij aan de slag bij innovatiesectie van MK2, waarna hij overstapte naar het agentschap MK2+, dat immersieve en innovatieve projecten voor evenementen ontwikkelt.

Elisabeth Meur-Poniris

Elisabeth Meur-Poniris woont en werkt in Brussel als ontwerper en realisator van interactieve en pedagogische projecten. Zij is ook actief als journalist en media-educator. Haar favoriete gespreksthema is intimiteit, identiteit, technologie en de manier waarop de drie elkaar stimuleren.

Leen Segers

Deze Brusselse ondernemer en expert WebXR werkte tien jaar lang in diverse technologische start-ups in Gent, Londen en Brussel. Sinds 2011 werkt zij rond de democratisering van de media. In 2016 richtte zij LucidWeb op. Zij is tevens medeoprichter van Women in Immersive Tech EUrope (Wiit)

JURY PRES
Yves Calbert

Yves Calbert was the director of a weekly radio programme in Louisiana and hosted youth groups in America, Asia and Europe, before becoming the cultural journalist for the Lille-based magazine Tausend Augen, in 1999. He currently writes for Confluent, Travel News, Ardenneweb, Brussels-Star and Brussels Diplomatic.

Charles Declercq

Charles Declercq was born in 1952 and lives in Brussels, where he produces the radio programme Cinécure, broadcast on RCF Bruxelles. As a film critic, he presents the week's releases and regularly receives guests. He is also a film buff and looks after the www.cinecure.be website, which is full of film analyzes.

Luk Menten

After spending the major part of his career working for the Belga agency, where he covered a number of subjects, Luk Menten also specialized in cinema. He particularly appreciates animation, and has been a regular at the Annecy Festival for many years. He also contributes to the monthly magazine Filmmagie as a freelance journalist.
 

Propulsé par FestiCiné