17-26 februari 2023 D-225

Festivalgasten

Jury’s

COMPETITIE LANGSPEELFILMS

Jérémy Clapin
Filmmaker (FR)

Dorien Schetz 
Studio Production Manager (BE)

Pascal Vermeersch 
Animator (BE)

©NicolasSpiess


Jérémy Clapin begon zijn carrière als graficus en illustrator, maar lanceerde zich nadien als filmmaker. Hij maakte ondertussen talrijke kortfilms (Skhizein, Palmipedarium) die overal ter wereld in de prijzen vielen. Zijn eerste langspeelfilm, J’ai perdu mon corps, won in 2019 de Grand Prix van de Semaine de la Critique in Cannes en de César voor Beste Animatiefilm in 2020.


Dorien Schetz werkt als line producer en studio manager voor de Belgische studio Beast Animation, waar zij werkte aan talrijke films waaronder Ce Magnifique Gâteau ! en Panique Au Village.


Pascal Vermeersch werkte mee aan tal van internationale animatiefilms, waaronder Funan, Josep en Where is Anne Frank?. Sinds 2006 doceert hij animatie aan de KASK in Gent.

INTERNATIONALE COMPETITIE KORTFILMS

Bastien Dubois
Filmmaker (FR)

Uli Wegenast
Programmator (DE)

Léoluna Robert-Tourneur
Filmmaker (BE)


Bastien Dubois is de Franse animatiefilmmaker wiens eerste onafhankelijke film Madagascar, carnet de voyage in 2011 de shortlist voor de Oscar voor Beste Korte Animatiefilm haalde. Zijn recentste kortfilm Souvenir souvenir is in de running voor de César voor Beste Kortfilm.


Uli Wegenast is artistiek directeur van het Animatiefilmfestival van Stuttgart. Hij is erehoogleraar aan de Konrad Wolf Universiteit van Babelsberg en gaf om en bij de 200 lezingen en workshops rond animatie zowat overal ter wereld, waaronder de Universiteit van Harvard.


Léoluna Robert-Tourneur is een jonge Belgische filmmaker. Hun kortfilm Hold Me Tight won de Prix Jean-Luc Xiberras voor een kortfilmdebuut op het Festival van Annecy.

NATIONALE COMPETITIE KORTFILMS

Lia Bertels
Filmmaker (BE)

An De Winter
Distributeur (BE)

Thibaut Quirynen
Programmator (BE)


Lia Bertels is een jonge Belgische filmmaker en scenarist. Haar kortfilms Nuit chérie en On n'est pas près d'être des super héros vertegenwoordigen sinds 2018 de Belgische driekleur op diverse festivals. Zij werkt samen met jazz-zangeres Cécile McLorin Salvant aan een langspeelfilm geïnspireerd op haar recentste musical Ogresse.


An De Winter werkt voor vzw FONK, organisator van DOCVILLE en het Internationaal Kortfilmfestival Leuven. Sinds 2013 is zij ook algemeen coördinator van Dalton Distribution, een Belgisch distributiebedrijf voor kortfilms en documentaires.


Thibaut Quirynen is algemeen coördinator van de coöperatieve CinéCité, waar hij ook lid is van het programmatieteam. Sinds 2019 is hij verantwoordelijk voor KINOGRAPH, de eerste tijdelijke bioscoop van Brussel.

COMPETITIE KORTFILMS EN LANGSPEELFILMS VOOR KINDEREN

Kitty Crowther
Schrijfster - Illustrator (BE)

Claire Paoletti
Scenarioschrijfster - Producer (FR)

Nadège Herrygers
Filmmaker (BE)

©jakeGreen


Kitty Crowther is auteur en illustrator die met talrijke kinderboeken (Petites histoires de nuit, La Cavale) internationale prijzen won, zowel voor haar grafische ontwerpen als voor de sterke en doorleefde onderwerpen.


Claire Paoletti is scenarist en producent bij Picolo Pictures. Zij was coauteur en –producent van L’Odyssée de Choum, dat in 2020 de Cristal voor Beste Televisieproductie won op het Festival van Annecy.


Nadège Herrygers is filmmaker en animator bij de Filmdienst van de Provincie Henegouwen. Zij animeert al meer dan 20 jaar kortfilmworkshops voor een gevarieerd publiek, en vooral voor jongeren.


Vind Anima terug op je favoriete sociale media!

Propulsé par FestiCiné