28 februari - 09 maart 2025 D-228

Over Anima

Editie 2024

Lancering Anima 2024!

Van 23 februari tot 3 maart 2024 staan in Flagey (Brussel) meer dan 120 voorstellingen op het programma, met tal van langspeelfilms, zowel voor kinderen als volwassenen, thematische en speelse kortfilmprogramma’s, industry events rond geluid en muziek, feestelijke filmavonden, een ruimte gewijd aan nieuwe toepassingen van animatiefilm en een digitale speeltuin. 

Het sciencefiction-genre is weer terug van weggeweest en neemt op Anima 2024 een prominente plaats in.
Bereid je dus voor om de komende winter samen met ons in te schepen voor een geanimeerde reis op pakketboot Flagey, of in een van de tien zalen in Vlaanderen en Wallonië!

Cyril Pedrosa ontwierp onze nieuwe poster!


We zijn apetrots dat Cyril Pedrosa, de beroemde Franse stripauteur, de affiche van Anima 2024 heeft ontworpen.
Hij liet zich daarbij leiden door wat hem vandaag bezig houdt: beelden die hem verontrusten, schipperend tussen angst voor de toekomst en hoop op een nieuwe wereld. Zijn punchy en dynamische beeld inspireerde ons meteen voor een focus rond sciencefiction tijdens de editie 2024... 


Cyril Pedrosa
Na zijn studie animatie aan de École des Gobelins ging Cyril Pedrosa aan de slag als animator en inbetweener bij Disney France (The Hunchback of Notre-Dame, Hercules). Vervolgens werkte hij als stripauteur een eigen grafisch universum uit. Hij creëerde ambitieuze graphic novels met intieme verhalen, waaronder de veelgeprezen strips Trois Ombres (Drie Schimmen), Portugal, Les Equinoxes (Vier Jaargetijden) en L’Age d’Or (De Gouden Eeuw) die onder meer furore maakten op het befaamde festival van Angoulême. Naast zijn individueel werk is Pedrosa ook actief in samenwerkingsprojecten. Hij werkte bijvoorbeeld mee aan het baanbrekende digitale striptijdschrift Professeur Cyclope, en nu werkt hij samen met mangaka Taiyo Matsumoto (Tekkon kinkurito) aan een nieuw boek. Intussen bleef hij ook actief in animatiefilm, met grafisch onderzoek voor Wolfwalkers van Tomm Moore, of het grafisch ontwerp voor Prends garde à toi! van Sébastien Laudenbach. Op dit ogenblik werkt hij aan een eigen lange animatiefilm: La Longue Nuit, een postapocalyptisch verhaal dat zich afspeelt in de ruïnes van Parijs, in coproductie met Modern Magic (Spider-Man: Into the Spider-Verse) en Miyu Productions.

 


Vind Anima terug op je favoriete sociale media!

Propulsé par FestiCiné