12-21 februari 2021 D-219

Kids

Animatinees

Animatinees 2020
© Gilles Moins

Elke ochtend, van 24 tot 28 februari, staat een matineevoorstelling aan een speciaal groepstarief (vanaf 10 kinderen) op het programma! De films worden ingeleid door Séverine en Coline (vzw "Bah Voyons!") die met een aantal zelfgemaakte optische spelen wat meer uitleg komen geven over hoe de films gemaakt zijn en waar het verhaal over gaat. 
De voorstellingen worden gevolgd door een Q&A.

De Animatinees gaan door in Flagey, 1050 Brussel (ingang Heilig Kruisplein). De films starten stipt om 10u00. Het is aangewezen een kwartier voor de voorstelling aanwezig te zijn.

De toegangsprijs per kind bedraagt 4 €. Per 10 kinderen krijgt 1 begeleider gratis toegang. Extra begeleiders betalen 4 €.

HIER vindt u de details van alle vertoningen en een registratieformulier terug. Als u geïnteresseerd bent, kunt u dit formulier per e-mail terug sturen (marco@folioscope.be) of u kan ook online registeren.

Programma
Maandag 24 februari om 10u - La Fameuse Invasion des ours en Sicile
© Cineart

Tonio, het zoontje van berenkoning Leonce, werd ontvoerd door jagers in de heuvels van Sicilië. Profiterend van de ijskoude winter valt de koning binnen in de vlakte waar de mensen wonen. Met zijn leger en de hulp van een tovenaar behaalt hij een zege en vindt hij Tonio terug. Maar beren zijn niet gemaakt om in het land van de mensen te leven...

Langspeelfilm van Lorenzo Mattotti, FR-IT, 2019, 81’ - Franstalige versie.    

Aanbevolen leeftijd: vanaf 6 jaar.

Trailer

Dinsdag 25 februari om 10u - De vlieger en andere verhalen
© BFILM, FAMU © Hamburg ShortFilm Agency

Sommige dieren generen zich echt nergens om: vogels die de uil beletten te slapen, eendjes die niet liever doen dan zich nestelen op de ligmat van een kat die op het strand wil zonnebaden… ze gaan echt te ver! En er is Oma, die liever haar kat vertroetelt dan haar kachel te stoken! Alles draait vierkant in deze kortfilms, de beste competitiefilms van het jaar!

Dit programma telt zes kortfilms:
• Spljoesjka, de uil, Ruslan Sinkevich, RU, 2018, 3’
• De kleuterklas show, Loïc Bruyère, FR, 2019, 8’
• De tijger zonder strepen, Raúl ‘Robin’ Morales Reyes, FR, 2019, 9’
• Cat Lake City, Antje Heyn, DE, 2019, 7’
• Een stormachtige nacht, Gil Alkabetz, DE, 2019, 9’
• De vlieger, Martin Smatana, CZ, 2019, 13’

Zonder dialogen. Totale speelduur: ± 50 minuten.

Aanbevolen leeftijd: vanaf 4 jaar.

Trailer

Woensdag 26 februari om 10u - Monsieur Link
© The Searchers

Sir Lionel Frost, een flamboyante ontdekkingsreiziger, ontdekt in de Amerikaanse bossen een charmante en zachtaardige bigfoot. Om hem te helpen zijn verre verwanten te vinden, gidst de ontdekkingsreiziger hem de wereld rond. Een ronduit hilarische film van LAIKA (De studio achter Corpse Bride, Coraline en Boxtrolls).

Langspeelfilm van Chris Butler, US, 2019, 93’ - Franstalige versie.

Aanbevolen leeftijd: vanaf 6 jaar.

Trailer

Donderdag 27 februari om 10u - Spycies
© Eurozoom

Twee onconventionele geheimagenten – de bekwame maar tegendraadse kat Vladimir en de onhandige rat Hector – moeten samen de planeet redden van een klimaatcatastrofe. Na een diefstal van radiusiet, een ultrageheime stof die op een platform in zee bewaard wordt, stort het duo zich hals over kop in een onderzoek!

Langspeelfilm van Guillaume Ivernel, FR-CN, 2018, 94’ - Franstalige versie.

Aanbevolen leeftijd: vanaf 7 jaar.

Trailer

Vrijdag 28 februari om 10u - Le Voyage dans la lune
© KMBO

De brutale eend Solan, de lieve egel Ludwig en de geniale uitvinder Reodor wagen zich aan een groot avontuur: een raket bouwen om naar de maan te vliegen ! Het wordt een ongelooflijke ruimte-odyssee... Het nieuwe en ultieme avontuur van Solan en Ludwig, na De sneeuwmachine en De grote kaasrace.

Langspeelfilm van Rasmus A. Sivertsen, NO, 2018, 80’ - Franstalige versie.

Aanbevolen leeftijd: vanaf 5 jaar.

Trailer

Propulsé par FestiCiné