23 februari - 03 maart 2024

Professionals

Masterclasses


Masterclass Screenwriting with Michael Arndt

Toy Story 3 © Disney/Pixar

Dompel je onder in de kunst van het scenarioschrijven voor animatiefilm met Michael Arndt! Deze gerenommeerde Amerikaanse scenarioschrijver, bekroond met een Oscar voor Little Miss Sushine, heeft bijgedragen aan de scenario’s van de Star Wars- en The Hunger Games-films, alsook aan Wall-EInside Out en The Incredibles 2. Zijn scenariowerk voor Toy Story 3 leverde hem een Bafta- en Oscarnominatie op.

Deze masterclass gaat in het bijzonder in op de eerste akte (Act1). De openingsakte brengt alle bouwstenen voor je verhaal in stelling. Hier introduceer je de held, hun tekortkomingen en trauma’s, hun Wants en Needs, de nieuwe wereld. Michael Arndt toont je hoe al deze elementen samen de fundering leggen voor een sterk verhaal en hoe ze de aandacht van een publiek vangen.

De kijk van Arndt op de werking van een scenario is uniek en bijzonder leerrijk. Hij deelt zijn kennis al jaren online. We zijn heel erg vereerd dat Arndt dit jaar te gast is op het festival!

In samenwerking met de Scenaristengilde, l’Association des Scénaristes de l’Audiovisuel (ASA), SACD, ABRACA & het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).


PRAKTISCHE INFO

Spreker: Michael Arndt
Datum: Vrijdag 1 maart om 13u30
Duur: 2u30
Voertaal: Engels
Prijs: €25 / €20 (studenten -26 jaar)
TICKETS


Masterclass Music in Animation with Pablo Pico

Sirocco et le Royaume des courants d'air © Le Parc Distribution - Les Grignoux asbl - JEF

Componist en kunstenaar Pablo Pico maakte muziek bij talloze korte en lange animatiefilms, waaronder Sirocco en het koninkrijk van de wind (Sirocco et le Royaume des courants d’air), Mum Is Pouring Rain (Maman pleut des cordes), Marona (L’extraordinaire voyage de Marona), Adama en zelfs de Stinkhond-reeks. Zijn werk is meermaals bekroond, wat hem toelaat om samen te werken met muzikanten als Oxmo Puccino, Isabel Sörling en Arthur H. Anima is dan ook bijzonder vereerd om deze uitzonderlijke masterclass te kunnen organiseren, waarin Pablo Pico zijn expertise en talent deelt en de geheimen van het componeren van muziek voor animatiefilm onthult.

In samenwerking met de Ambassade van Frankrijk in België en het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).


PRAKTISCHE INFO

Spreker: Pablo Pico
Datum: Zaterdag 2 maart om 13u30
Duur: 2u30
Voertaal: Engels
Prijs: €25 / €20 (studenten -26 jaar)
TICKETS


Vind Anima terug op je favoriete sociale media!

Propulsé par FestiCiné