23 februari - 03 maart 2024 NOW!

Festivalgasten

Jury’s

Jury’s 2024

Jury internationale kortfilmcompetitie: Barry Purves, Rocío Alvarez en Steve Henderson

De jury voor de internationale kortfilmcompetitie bestaat uit de Oscargenomineerde regisseur, animator en scenarioschrijver Barry Purves, kunstenares, illustratrice en filmmaakster Rocío Alvarez en Steve Henderson, directeur van het Manchester Animation Festival en redacteur van Skwigly, het grootste Britse online animatiefilmmagazine.

Jury nationale kortfilmcompetitie: Catherine Totems, Raman Djafari en Muriel Andrin

De jury voor de nationale competitie bestaat dit jaar uit Catherine Totems, storyboard artieste, illustratrice, pedagogisch verantwoordelijke en coördinator afdeling animatie aan het Atelier de Sèvres. Verder ook Raman Djafari, een Berlijnse regisseur, illustrator en animator. Het derde lid is Muriel Andrin, doctor in de cinematografie en professor aan de Université libre de Bruxelles.

Jury voor de kinderfilms: Olivier Catherin, Aline Quertain en Eric Montchaud

De jury voor de kortfilmcompetitie voor kinderen bestaat uit Olivier Catherin, producer, Aline Quertain, schrijfster en regisseur van de film Conte Sauvage en Eric Montchaud, regisseur van de kortfilms La petite casserole d'Anatole en Un caillou dans la chaussure.Zij kiezen samen de beste kortfilm voor kinderen en de beste langspeelfilm voor kinderen uit!

Jury van de langspeelfilms: Krešimir Zubčić, Nienke Deutz, Michiel Philippaerts

De jury van de internationale langspeelfilms bestaat uit Krešimir Zubčić redacteur-aankoper voor de Kroatische televisie, Nienke Deutz, animatiefilmmaakster van de films Bloeistraat 11 (2018) en The Miracle (2023), en ten slotte Michiel Philippaerts, programmator en coördinator kortfilms voor Film Fest Gent.


Vind Anima terug op je favoriete sociale media!

Propulsé par FestiCiné