23 februari - 03 maart 2024

Programma

Focus Sci-Fi

Focus Sci-fi

Een selectie sciencefictionfilms van grote klassiekers tot nieuw werk.


Science Fiction Classics

Deze iconische kortfilms nemen je mee op een verre reis door tijd en ruimte. Sciencefiction is hét genre om de bekommernissen van een bepaalde tijd aan te kaarten, en dat doen deze visionaire filmmakers elk op hun eigen geniale manier. Meer dan een eeuw aan sciencefictionklassiekers, dat wil je toch niet missen?


Science Fiction Scavengers

Het jaar 2024 doet het eeuwenoude scifi-genre alle eer aan met een schat aan films over interplanetaire reizen, gevoelige robots en buitenaardse ecosystemen. De films in deze compilatie bedienen zich met bravoure van verwijzingen en citaten; ze zijn een lust voor het oog en doen ons nadenken over de toekomst.


Fantastic Planet

Op de planeet Ygam leven reusachtige androïden: de Draags. Ze fokken minuscule menselijke wezens die ze Oms noemen. Maar op een dag blijkt de Om van de jonge Tiwa net iets intelligenter te zijn. Hij veroorzaakt een ware opstand... Een grote sciencefictionklassieker, gerestaureerd in het kader van zijn 50e verjaardag.
Het boek L’Odyssée de la Planète Sauvage werpt een nieuw licht op de film. Auteurs Fabrice Blin en Xavier Kawa-Topor bespreken enkele hoogtepunten van het boek na de vertoning.


PHOENIX: Reminiscence of Flower

De aarde is verwoest. De mens trekt de ruimte in. Ook Romi en haar minnaar George zijn gevlucht om op zoek te gaan naar een betere wereld. Ze vestigen zich op planeet Eden17, maar die blijkt al snel desolaat en ongeschikt voor menselijk leven... Een geslaagde bewerking van de cultmanga Phoenix, the Firebird van de grote Osamu Tezuka.


Info & Tickets

Mars Express / Openingsfilm

Het jaar 2200. Aline Ruby is een koppige privédetective die samenwerkt met Carlos Rivera, een androïde kopie van haar overleden partner. Ze beginnen aan een race tegen de klok door de straten van Noctis, de hoofdstad van Mars. Hun opdracht: de vermiste cybernetica-student Jun Chow terugvinden. Een meeslepende film noir met een futuristisch plot.


Op een verre planeet

Daan, een Blauwe en Margreet, een Rooie, wonen op een verre planeet. Op een mooie ochtend worden de twee verliefd. Helaas voor hen gaan Blauwen en Rooien niet samen. Erger nog: ze haten elkaar!
Van de makers van de Gruffalo en Superworm. De film wordt voorafgegaan door drie andere kortfilms.


Cinematek

Ter gelegenheid van onze focus op sciencefiction, richt CINEMATEK zijn schijnwerpers op 8 iconische langspeelfilms uit het genre. Ze dateren grotendeels van begin 2000 en komen uit Europa, de VS en Japan. Een aantal worden pas voor de eerste keer uit het archief gehaald. Een zeldzame gelegenheid om te genieten van deze visionaire werken.


Astro Boy

Zaterdag 24/02 - 17:00
Info & Tickets

Mutant Aliens

Zaterdag 24/02 - 21:00
Info & Tickets

Monsters vs Aliens

Zondag 25/02 - 15:00
Info & Tickets

Renaissance

Zondag 25/02 - 21:30
Info & Tickets

Cowboy Bebop: The Movie

Maandag 26/02 - 21:00
Info & Tickets

Wizards

Dinsdag 27/02 - 21:00
Info & Tickets

Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem

Woensdag 28/02 - 21:15
Info & Tickets

9

Donderdag 29/02 - 21:15
Info & Tickets


Vind Anima terug op je favoriete sociale media!

Propulsé par FestiCiné