23 februari - 03 maart 2024
Toy Story 3 © Disney/Pixar

Masterclass Screenwriting with Michael Arndt

Futuranima

150’

Dompel je onder in de kunst van het scenarioschrijven voor animatiefilm met Michael Arndt! Deze gerenommeerde Amerikaanse scenarioschrijver, bekroond met een Oscar voor Little Miss Sushine, heeft bijgedragen aan de scenario’s van de Star Wars- en The Hunger Games-films, alsook aan Wall-E, Inside Out en The Incredibles 2. Zijn scenariowerk voor Toy Story 3 leverde hem een Bafta- en Oscarnominatie op.

Deze masterclass gaat in het bijzonder in op de eerste akte (Act1). De openingsakte brengt alle bouwstenen voor je verhaal in stelling. Hier introduceer je de held/heldin, hun tekortkomingen en trauma’s, hun wants & needs, de nieuwe wereld. Michael Arndt toont je hoe al deze elementen samen de fundering leggen voor een sterk verhaal en hoe ze de aandacht van een publiek vangen.

De kijk van Arndt op de werking van een scenario is uniek en bijzonder leerrijk. Hij deelt zijn kennis al jaren online. We zijn heel erg vereerd dat Arndt dit jaar te gast is op het festival!

Spreker
Michael Arndt

Voertaal • Engels

Prijs • € 25 / € 20 (studenten -26 jaar)

In samenwerking met de Scenaristengilde, l’Association des Scénaristes de l’Audiovisuel (ASA), SACD, ABRACA & het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF)

Programmatie
Vr 1 maart13:30 - 16:00 Flagey - Studio 1
EN | Tickets

Propulsé par FestiCiné