23 februari - 03 maart 2024
La Longue Nuit © Cyril Pedrosa

Rencontre avec Cyril Pedrosa

Futuranima

90’
© Léa Michaëlis

De auteur van de affiche van Anima 2024 doet zijn ongelooflijk parcours uit de doeken, zowel in de animatiefilm- als in de stripwereld. Cyril Pedrosa is vooral bekend van zijn strips Drie schimmen (Trois Ombres), Portugal, Vier jaargetijden (Les Equinoxes) en De gouden eeuw (L'Âge d'Or). Hij begon zijn carrière als animator en inbetweener bij Disney France (De klokkenluider van de Notre Dame, Hercules). Daarna wekte hij aan films als Wolfwalkers van Tomm Moore en Prends garde à toi !, de volgende film van Sébastien Laudenbach.

Tijdens deze kennismaking zal Cyril Pedrosa zijn ongelofelijke carrière toelichten, zowel op gebied van strips als van animatie. Die leidde hem naar zijn allereerste langspeelfilm, La Longue Nuit, een post-apocalyptische verhaal in een verwoest Parijs, gecoproduceerd door Modern Magic (Spider-Man: Into the Spider-Verse) en Miyu Production.

De ontmoeting wordt gevolgd door een signeersessie met Cyril Pedrosa om 18u30 op het gelijkvloers in Flagey.

Spreker
Cyril Pedrosa

Moderator
Justine Montagner

Voertaal • Frans

Met de steun van de Franse Ambassade in België en het Institut français van Parijs. In het kader van EXTRA, een programma dat Franse hedendaagse creatie in België ondersteunt.

Programmatie
Za 2 maart17:00 - 18:30 Flagey - Studio 1
FR | Tickets

Propulsé par FestiCiné